Van'da 'normalleşme' hazırlıkları başladı
AA & Ensonhaber

Van'ın Erciş ilçe merkezine 8 kilometre uzaklıkta bulunan sahil yolundaki bazı lokanta ve kafelerin işletmecileri, şimdiden temizlik yapıp, masa ve sandalyeleri sosyal mesafe düzenine göre ayarlamaya başladı bile.

Türkiye genelinde yaklaşık 3 aydır uygulanan sokak kısıtlamaları ve diğer tedbirler, Van'ın vaka sayılarında düşüş sağladı. Bu düşüşle birlikte vaka yoğunluk haritası kırmızıdan yeşile dönerken kent, vaka sayısındaki düşüş açısından da en iyi iller arasına girdi.

VAKA SAYISI AZ OLAN KENTLERDE KADEMELİ NORMALLEŞME SÜRECİNİN BAŞLAYACAĞI SÖYLENİNCE

Mart ayından itibaren vaka sayısı az olan kentlerde kademeli normalleşme sürecinin başlayacağının ifade edilmesi ise heyecana neden oldu. Van'a yaklaşık 100 kilometre uzaklıkta bulunan Erciş ilçesinde bazı esnaf şimdiden temizlik yapıp, hazırlıklarını yoğunlaştırdı.

Van'da 'normalleşme' hazırlıkları başladı ViDEO

“SÜRECİ DE ESNAF OLARAK YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ”

Erciş'te 5 yıldır kafe ve lokanta işletmeciliği yapan 2 çocuk babası Önder Keserci, yaşanan gelişmelerin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. İş yerini açmak için gün saydığını belirten Keserci, "Covid-19 nedeniyle uzun zamandır iş yerlerimiz kapalı. Tabii bu sıkıntının bitmesi için hepimiz elimizden gelen her şeyi en iyi bir şekilde yapmamız gerekiyor. Yaşanan süreci de esnaflar olarak yakından takip ediyoruz.

Van'da hazırlılar başladı

KAFE VE LOKANTAMIZDA HAZIRLIKLARIMIZI YAPMAYA BAŞLADIK

Atılan normalleşme adımları ile birlikte biz de kafe ve lokantamızda hazırlıklarımızı yapmaya başladık. İl ve ilçemizde vaka sayılarının çok düşük olduğunu düşünerek Van ilimiz ve çevre ilçelerde 1 Mart sonrası normalleşme olmasını bekliyoruz." dedi.

Van'da hazırlılar başladı

Van'da hazırlılar başladı