Elazığ ve Malatya'nın bazı ilçelerinde yarıyıl tatili uzadı
AA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Elazığ Valiliği'nde basın toplantısı düzenledi.

YARIYIL TATİLİ UZADI

Toplantı ilk sözü alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Elazığ'da ve Malatya'nın bazı ilçelerinde yarıyıl tatilinin uzatıldığını açıkladı.

Bakan Soylu, "3 Şubat’ta Elazığ’ın tamamında açılacak okulların 10 Şubat’a, aynı zamanda Malatya’da 3 Şubat’ta açılacak okulların Doğanyol, Pötürge, kale ve Battalgazi ilçelerinde 10 Şubat’ta açılması konusunda kamuoyuna duyuru yapma zarureti ortaya çıkmıştır. Üniversiteler de 17 Şubat'ta açılacak." dedi.

Elazığ ve Malatya'nın bazı ilçelerinde yarıyıl tatili uzadı

10 OKUL YIKILACAK

Elazığ'da 200 civarı okuldan 10'unun hasarlı olduğunu ifade eden Bakan Soylu, 10 okul hakkında yıkım kararı alındığını açıkladı.

CUMHURBAŞKANI TALİMAT VERDİ, 44 MİLYON LİRA KAYNAK AKTARILDI

Süleyman Soylu, "Depremin olduğu dakikadan bu dakikaya kadar Elazığ'da ve Malatya'da huzuru bozan, kamu düzenini zorlayan hiçbir asayiş olayının olmadığını büyük bir memnuniyetle iletmek isterim. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla, deprem bölgesine 44 milyon lira kaynak aktarıldı." ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)