Emine Erdoğan'dan Gazze videosu: Bir halkın kökleri sökülmeye çalışılıyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, sosyal medya hesabından İsrail'in Gazze'deki saldırılarını ve Gazzeli çocukları gösteren bir video paylaştı. Emine Erdoğan, mesajında "Gazze’de üç yıldır insanlığın gözü önünde bir halkın kökleri sökülmeye, hafızası silinmeye, yarını elinden alınmaya çalışılıyor" ifadelerini kullandı.
İsrail'in 7 Ekim 2023'te başlayan saldırılarının üçüncü yıl dönümünde, İsrail saldırganlığını lanetleyen açıklamalar yapılıyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, İsrail'in saldırılarında hayatını kaybedenleri anan bir paylaşım yaptı.
GAZZE'Yİ ANAN VİDEO PAYLAŞTI
Emine Erdoğan, sosyal medya hesabından İsrail'in Gazze'deki saldırıları ve savaşın acısını yaşayan çocukların görüntülerinin yer aldığı bir video paylaştı.
Videonun arka planında, Emine Erdoğan'ın ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gazze için yaptıkları konuşmalardan bölümler duyuluyor.

"BİR HALKIN HAFIZASI SİLİNMEK İSTENİYOR"
Emine Erdoğan videoyu paylaştığı mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Gazze’de üç yıldır insanlığın gözü önünde bir halkın kökleri sökülmeye, hafızası silinmeye, yarını elinden alınmaya çalışılıyor.
Binlerce çocuk büyüyemeden, binlerce anne evladına son kez sarılamadan hayattan koparıldı. Geride ise acısını sırtlanıp toprağına tutunan milyonlar kaldı.
Gazze’de yaşananlar, yalnızca Filistin’in meselesi değildir. Bugün dünyanın gözleri önünde cezasız kalan her zulüm, yarın başka bir halkın, başka bir coğrafyanın kaderi olabilir.

"FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİMİZİN DİRENCİNE SES OLMALIYIZ"
İşte bu yüzden Filistinli kardeşlerimizin direncine güç, sesine ses olmak zorundayız. Çünkü Gazze’yi savunmak, hayatta kalanların yarınını ve insanlığın ortak vicdanını savunmaktır.
Şehit düşen tüm Filistinli kardeşlerimizi dinmeyen bir hüzün ve rahmetle yâd ediyor; yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum.
Filistin’in yeniden huzurla nefes aldığı günlere kavuşmayı yürekten temenni ediyorum."