Enerji Bakanı Taner Yıldız'a yumruklu saldırı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Şehit cenazesinde bir kişinin yumruklu saldırısına uğradı.

Haber Merkezi Haber Merkezi
Enerji Bakanı Taner Yıldız'a yumruklu saldırı
Ensonhaber'i Google'da haber kaynağınız olarak ekleyin

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Şırnak'taki silahlı saldırıda şehit olan Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Levent Çetinkaya'nın Kayseri'deki cenaze törende bir kişinin yumruklu saldırısına uğradı. Bakan'ın uğradığı yumruklu saldırı sonucunda burnu kırıldı.

'Al sana açılım'

Şehit yüzbaşı Çetinkaya'nın Kartal semtindeki Garnizon şehitliğinde toprağa verilmesinin ardından, beden eğitimi öğretmeni olduğu belirtilen Ş.Ş., Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a yumruk atarak gözlüğünün kırılmasına yol açtı. Ş.Ş'nin "Al sana açılım" diyerek yumruk attığı bildirildi.

Yüzüne aldığı darbeyle yaralanan Bakan Yıldız Erciyes Üniversitesi hastanesine kaldırıldı.Şimşek ile birlikte4 kişi daha gözaltına alındı.

Boksör çıktı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a Kayseri'de yumruklu saldırıda bulunan 37 yaşındaki Şahin Şimşek'in gençlik yıllarında boksör olduğu şu an ise hala faal olarak boks antrenörlüğü yaptığı ortaya çıktı.

Burnunda kırık var

Yüzüne darbe alan Yıldız'ın "burun kemiklerinde kırık ve burun içi yumuşak dokularda ezilmeler olduğu" tespit edildi.

İşte Bakan'a yumruklu saldırı anı

Enerji Bakanı Taner Yıldız yumruk Kayseri

Şehit cenazesine katıldı

Şehit Jandarma Yüzbaşı Levent Çetinkaya için bugün öğle namazını müteakip Hunat Camii'nde askeri tören düzendi. Gerçekleştirilen törene İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, İl Emniyet Müdürü Arif Akkale, Milletvekilleri Ahmet Öksüzkaya ve Şevki Kulkuloğlu, askeri erkan ve binlerce vatandaş katıldı.

İşte cenazedekiş gergin dakikalar

Enerji Bakan'ına yumruk atan kişinin ilk sözleri

Kılınan cenaze namazının ardından, şehit Çetinakaya'ın naaşı omuzlarda taşınarak top arabasına konuldu. Sloganlarda taşkınlık yapan vatandaşları emniyet güçleri telkin etmeye çalıştı. Ulaşıma kapatılan Talas yolu üzerinde top arabası eşliğinde yürüyen binlerce kişi, PKK'ya lanet okudu.

Dev Türk bayraklarının da açıldığı cenaze töreninin ardından, şehit Sağır'ın naaşı Kartal Şehitliği'nde defnedildi.

Başbakan Erdoğan bilgi aldı

Kayseri'deki yumruklu saldırı sonraası BaşbakanErdoğan İçişleri Bakanı Beşir Atalay'dan bilgi aldı... Öte yandan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yumruklu saldırıya uğrayan Taner Yıldız'ı arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

Tedavi için hastaneye kaldırılan Taner Yıldız'ın burnunda Nazar kemiğinde kırık olduğu bildirildi. Bakan Taner'in tedavisinin ardından taburcu olduğu kaydedildi.

Kaynak: Ensonhaber Haber Merkezi