Erdoğan: Kılıçdaroğlu'ndan tazminat almaktan bıktım

Erdoğan: Kılıçdaroğlu'ndan tazminat almaktan bıktım

Başbakan Erdoğan NTV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtlarken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Wikileaks ifadelerine çok sert çıktı.

Kılıçdaroğlu'ndan tazminat kazanmaktan bıktığını kaydeden Erdoğan CHP liderinin Kayseri Belediye Başkanı'na da tazminat ödediğini ve bu tazminatla Belediye Başkanı'nın halka ücretsiz sucuk partisi verdiğini hatırlattı.

Erdoğan şunları söyledi;

"Bunların hepsi palavra. Sayın Kılıçdaroğlu'ndan tazminat almaktan bıktım. Bu da yargıya gidecek. Hain ifadesi var. Ana muhalefetin genel başkanı bu ülkenin başbakanına hain diyemez. Bu ülkenin başbakanlığına gelmiş bir insan bu ülkenin malını mülkünü asla satamaz. Biz bu ülkeyi 236 milyar dolar milli gelirden alıp 700 milyar doları aşan bir milli gelire ulaştırmış bir hükümetiz. Bunu kendisinin ispatlaması lazım. Ben arkadaşlarıma gerekli talimatı verdim. Kayseri Belediye Başkanım tazminatı aldı ve millete sucuk dağıtıyor. Biz yeni döneme böyle girmedik. Eğer siyaseti böyle başarabileceğini zannediyorsa millet bunları iktidar yapmaz. Biz ne Amerika'ya ne Rusya'ya milletimizin hiçbir değerini satmayız."

KILIÇDAROĞLU'NDAN CEVAP

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın 'hain' sözünden dolayı kendisine dava açacak olmasını değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, "Bekliyorum, dava açsın, hesaplaşacağız" diye konuştu. Kılıçdaroğlu, çalışma grubu toplantısına girişte basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın, 'hain' sözünden dolayı dava açacağını söylediğinin hatırlatılması üzerine şunları söyledi: "Ben daha önce Erdoğan'a 'siz ülkeyi pazarlıyorsunuz' dediğimde dava açacağını söylemişti, ama açmadı. Bekliyorum, dava açsın hesaplaşacağız."