Erdoğan: Bize afyonu yasaklayanlar cayır cayır üretiyor
ensonhaber.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya'nın Karasu ilçesinde düzenlenen "BMC Gelecek 50 Yıl Buluşması"na katılarak konuşma yaptı.

"ÇOK FARKLI ALANLARDA FAYDAALRINI GÖRECEĞİZ"

Konuşmasında afyon ve kenevir üretiminde atılacak adımlara da değinen Erdoğan, "Bize bir zamanlar afyon ekimini yasaklayanlar kendileri cayır cayır afyon ekiyorlardı. Böyle bir şartın konulması son derece manidardır. Şimdi diyorum ki, gelin biz yeniden, ekranları başında bizi izleyen milletime sesleniyorum. Tarım Bakanlığımıza gerekenleri söyledim, yeniden bir kenevir ekimi süreci başlatalım. Çünkü kenevir ekiminin çok farklı alanlarda, çok farklı faydaları olacağını göreceğiz. Şimdi bu süreci başlatacağız." ifadelerini kullandı.

Erdoğan: Bize afyonu yasaklayanlar cayır cayır üretiyor ViDEO

Erdoğan: Bize afyonu yasaklayanlar cayır cayır üretiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Şehrimiz ve istikbalimiz adına tarihi bir adım atıyoruz. Modernize edilen 2600-2700 çalışanın görev yaptığı fabrikanın açılış törenini gerçekleştireceğiz.

10 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANACAK

İlk yerli 600 beygir gücündeki motorunun test çalıştırmasını yapacağız. Savunma sanayini bir üst lige taşıyacak BMC üretim ve teknoloji üssünün birinci kısmının temel atma törenini icra edeceğiz.

Tank fabrikası, zırhlı ara, ve askeri kamyon fabrikası, ticari kamyon fabrikası, hızlı tren ve metro fabrikası gibi pek çok üretim hattı bulunuyor. Toplam yatırım büyüklüğü 500 milyon dolara ulaşacak tüm etapları faaliyete geçtiğinde 10 bin kişiye istihdam sağlayacak.

HEPSİNE İNAT YATIRIMLAR DA ÜRETİMLER DE DEVAM EDİYOR

Ne dediler Türkiye battı, bitti, yatırımlar durdu hepsine inat yatırımlar da devam ediyor, üretimler de devam ediyor. Bu ülkeye hazmedemeyenler isteseniz de istemeseniz de bu ülke bu millet dimdik ayakta.

Erdoğan: Bize afyonu yasaklayanlar cayır cayır üretiyor

KATAR'A TEŞKKÜR

Burada Katar ve Türkiye işbirliği var, Katarlı kardeşlerimizin ülkemizle sergilediği dayanışmayı unutmayacağız. Türkiye-Katar işbirliği güçlenmeye devam edecek. Bu millet dayanışmanın önemine inanan, mazlumlara sahip çıkan bir millettir.

CAYDIRICILIĞIMIZ ÇOK YÜKSEK OLMAK DURUMUNDA

Savunma Sanayi alanında caydırıcılığımız çok yüksek olmak durumundadır. Silah, mühimmat ve askeri techizat bakımından dışa bağımlılığın acısını çok çekmiş bir milletiz. Artık biz kendi telsizimizi kendimiz yapıyoruz, onlara ihtiyacımız yok.

Suriye'de aynı oyunlar oynanıyor. Şimdi bu oyunları oynayanlar bilmelidir ki, kullandıkları enstrümanlar, insanları kastediyorum, yanlış enstrümanlardır. Bu enstrümanlar onları aldatıyor.

BİZE YASAKLADILAR AMA KENDİLER CAYIR CAYIR ÜRETTİLER

Yeniden bir kenevir ekimi süreci başlatalım. Çünkü kenevir ekiminin çok farklı alanlarda çok farklı faydalarının olduğunu göreceğiz. Şimdi bu süreci başlatacağız. Bize bir dönem yasakladılar ama kendileri cayır cayır kenevir ürettiler. Kenevir ekiminin çok farklı alanlarda çok farklı faydalarının da olduğunu göreceğiz. Şimdi kenevir ekimi sürecini başlatacağız.

Erdoğan: Bize afyonu yasaklayanlar cayır cayır üretiyor

ÖZEL SEKTÖR FİRMALARIMIZIN DA KATKILARI OLMUŞTUR

Savunma sanayiinde son 16 yılda aldığımız büyük mesafe sadece devletin, sadece kamunun başarısı değildir. Bu süreçte özel sektör firmalarımız da oldukça katkı sağlamıştır.

Türkiye savunma sanayi başta olmak üzere dostlarının ihtiyaçlarını da karşılayacak düzeye gelmelidir.

Sakarya'daki 1. Ana bakım fabrikasına ilişkin bunlardan biridir. 19 Aralık'taki cumhurbaşkanlığı kararımızın ardından belli bazı kesimler bu konuyu istismar etmeye başladı.

ÜLKEMİZİN SAVUNMA SANAYİNİ ON YILLARDIR BİR AVUÇ YABANCIYA MAHKUM EDENLER...

Ülkemizin savunma sanayini on yıllardır bir avuç yabancıya mahkum edenler şimdi çıkmış utanmadan bizim politikamızı eleştiriyorlar. Bu provokasyonun başını da Türkiye'deki adı ana muhalefet ama ana muhalefet haricinde her şey var CHP çekiyor...

Erdoğan: Bize afyonu yasaklayanlar cayır cayır üretiyor

TANK, PALET FABRİKASININ SATILMASI DİYE BİR ŞEY YOK.

CHP'li milletvekilleri kendi ürettiğimiz İHA ve SİHA'lardan rahatsızlar.
Tank, palet fabrikasının satılması diye bir şey yok. Tank palet fabrikasında çalışan kardeşlerimin CHP'nin yalanlarına itibar etmediğini biliyorum. Buna inananlara üzülüyorum. Kusura bakmasınlar Tayyip Erdoğan böyle bir yola tevessül etmemiştir. Bundan sonra da etmez. Burada çalışan arkadaşlarımızın özlük haklarında bir eksilme olmayacaktır."