Erdoğan'dan Güven'e sert sözler: Teröriste ağlamayız

Erdoğan'dan Güven'e sert sözler: Teröriste ağlamayız

ENSONHABER.com/DETAY HABER Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan geçtiğimiz günlerde Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven'in, "Dağda ölen teröriste ağlamıyorsanız insan değilsiniz" sözlerine çok sert cevap verdi. Erdoğan, Güven'e "Herkes kendi görevini yapsın" dedi.

İşte Erdoğan'ın o sözleri;

Biz evlatlarımızı katleden ve bu mücadele esnasında ölen terörist için ağlamadık, ağlamayız. Bunu da çok açık ve net söylüyoruz. Bu bizim hem insani hem vicdani görevimizdir. Bunu böyle bilmeye mecburuz.

"TERÖRİSTE MÜSAMAHAMIZ YOKTUR"

Bölücü terör örgütü son aylarda gerçekleştirdiği alçakça saldırılardan sonuç alamadığını ve alamayacağını gördü. Ülkemizin terör belasından bir an önce kurtulması hedefinden zerre kadar sapmadık. Elinde silah olan, kan döken, evlatlarımızı katleden tehdidi yöntem olarak benimsemiş hiç kimseye en küçük müsamahamız yoktur.

"TERÖRİSTE AĞLAMAYIZ, HERKES GÖREVİNİ YAPSIN"

Eline silah alan çocukları iyi çocuklardı diyerek mazur gösteren anlayışa prim vermedik, onları da savunamayız. Biz evlatlarımızı katleden ve bu mücadeleler esnasında ölen terörist için de ağlamayız. Bunu böyle bilmeye de mecburuz. Kalkıp da birilerini memnun etmek için böyle ifadeler kullanamayız. Bırakın siyaseti siyasetçi yapsın. Herkes kendi görevini yapsın.

"KÜRT KELİMESİNİ İLK BİZ AĞZIMIZA ALDIK"

Cumhuriyet tarihinde atılmayan adımları biz attık. Kürt kelimesini ağzına alamayan bu ülkede Kürt kardeşlerimiz kelimesini ağzına alan ilk hükümet bizdik. Ana muhalefet partisi bunları yapabildi mi?

"SİZİ İNSAN YERİNE KOYAN HÜKÜMETİ GÖRMEZDEN Mİ GELECEKSİNİZ?"

O malum gazeteler yine Erdoğan'dan milliyetçi söylem diyecekler. Evet milliyetçiyim. Biz Türkiye'nin bütün sorunlarını milletimizle birlikte çözeriz. BDP belediyelerinin olduğu ilçelere sesleniyorum, güllük gülistanlık yerlerde mi yaşıyorsunuz? Sizi insan yerine koyan hükümeti görmezden mi geleceksiniz? Yanlarına gönderilen malum elemanlarla yönetiliyor.

"BDP'NİN OYUNUNA GELMEYİN"

Geçmişte sorun olarak dile getirilen ekonomik, kültürel sosyal bir çok sorunu biz çözdük. Bu talepleri Kürt kardeşlerimizin en doğal hakları olarak gördük. Bunlar bakıyorsunuz biz tehdit ettik de hükümet ondan bunları yaptı diyorlar. Bizim seçim programımız ortada. BDP'nin bu oyunlarına gelmeyin dedik. Dedik ki 3 kırmızı çizgimiz var? Biz etnik dini ve bölgesel milliyetçilik yapmayacağız.

ARINÇ DONDU KALDI

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Erdoğan bu sözleri söylerken dondu kaldı. Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven'in açıklamalarını takdirle değerlendirdiğini söyleyen Arınç, "Konuşmanın içeriğine bakınca takdirle karşılıyorum." demişti.

Erdoğan'dan Güven'e sert sözler: Teröriste ağlamayız

Erdoğan'dan Güven'e sert sözler: Teröriste ağlamayız

Erdoğan'dan Güven'e sert sözler: Teröriste ağlamayız