Erzurum'da Alparslan Kuytul taraftarları cezaevi önünde gösteri yaptı
Alparslan Kuytul’un tutuklanarak Erzurum Dumlu Cezaevi’ne gönderilmesinin ardından, destekçileri cezaevi çevresinde bir araya geldi. Toplanan grup, yüksek sesle sloganlar atarak izinsiz gösteri düzenledi
Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kamuoyunda "Kuytulcular" olarak bilinen yapılanmaya yönelik yürütülen soruşturma devam ediyor.
Soruşturma kapsamında gerçekleştirilen operasyonda, aralarında Alparslan Kuytul ve eşi Semra Kuytul'un da bulunduğu 35 şüpheli tutuklanırken 18 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verilmiş, 3 şüpheli ise savcılık tarafından serbest bırakılmıştı.
YÜKSEK SESLE SLOGANLAR ATILDI
Tutuklanmasının ardından Erzurum'daki Dumlu Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ne sevk edilen Kuytul'un görüş günü nedeniyle taraftarları, cezaevi çevresinde bir araya geldi.
Toplanan grup, yüksek sesle sloganlar attı.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI
Eylemin ardından güvenlik güçleri, bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı.
Özellikle kampüs içerisinde yer alan 1 No'lu Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu çevresindeki önlemler yoğunlaştırıldı.

