Fethiye'de kontrol altına alınan yangın rüzgarın etkisiyle yeniden başladı
Fethiye'de ekipler tarafından kontrol altına alınan orman yangını, rüzgarın etkisiyle yeniden başladı. Yangını söndürmek için karadan ve havadan çalışmalar devam ediyor.
Türkiye, alevlerle mücadele ediyor.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, ülke genelinde 69'u orman dışı olmak üzere 115 yangından 110'unun kontrol altına alındığını açıkladı.
Ülke genelinde ekipler, yangınları söndürmek amacıyla karadan ve havadan müdahalelerine hız kesmeden devam ediyor.
RÜZGARIN ETKİSİYLE YENİDEN BAŞLADI
Muğla Fethiye'de Yeşilüzümlü Mahallesi'ndeki ormanlık alanda gece saatlerinde başlayan ve ekiplerin çalışmaları sonucunda kontrol altına alınan yangın, rüzgarın etkisiyle yeniden başladı.
Ekipler bölgede soğutma çalışmalarını sürdürürken, çok sayıda orman işçisi ile hava araçları da yangına müdahale ediyor.

"AKŞAMÜSTÜNDEN İTİBAREN YENİDEN ŞİDDETLİ RÜZGARLA KARŞILAŞACAĞIZ"
Bakan Yumaklı, Fethiye'deki yangınla ilgili bilgi verirken, bölgenin rüzgarlı yapısına dikkat çekerek şunları söylemişti:
"Bu bölgenin özelliği şu: Rüzgârın hızı saatte 50 kilometreye çıkmıştı. Ancak saat 23.00 sıralarında rüzgârın hızı saatte 84 kilometre olarak ölçüldü. Bu durum hem sahadaki arkadaşlarımızın zaman zaman risk altında kalmasına neden oldu hem de rüzgârın kararsızlığı, müdahale ekiplerimizin sağlıklı bir cephe hattı kurmasını engelledi.

Tecrübeli arkadaşlarımız, sabaha kadar farklı müdahale yöntemleri uygulayarak yangının daha fazla yayılmasını büyük ölçüde engelledi. Ancak tehlike henüz geçmiş değil. Bu nedenle müdahalelerimiz gün boyunca devam edecek.
Şu saatlerde rüzgârın biraz hafiflediğini görüyoruz. Öğle saatlerine doğru daha da hafiflemesi, müdahalemiz açısından bize bir fırsat sağlayacak. Ancak akşamüstünden itibaren yeniden yüksek hızda ve şiddetli rüzgârlarla karşılaşacağız. Mücadelemiz son ateş sönene kadar devam edecek."
Orman Bakanı Yumaklı: 115 yangından 110'u kontrol altında