Filenin Sultanları'nın Milletler Ligi zaferi sonrası mutluluk gözyaşları

2026 FIVB Voleybol Milletler Ligi'nde (VNL) şampiyonluğa ulaşan A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın oyuncuları finalin ardından gözyaşlarını tutamadı.

Ensonhaber Ensonhaber
Ensonhaber'i Google'da haber kaynağınız olarak ekleyin

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Çin'in Makau Özel İdari Bölgesi'ndeki East Asian Games Dome'da oynanan 2026 FIVB Kadınlar Voleybol Milletler Ligi finalinde Brezilya ile karşı karşıya geldi.

Milliler setlerde 1-0 geriye düşmesine rağmen müsabakadan 3-1 galip ayrıldı ve şampiyon oldu.

MİLLİLER İKİNCİ KEZ ŞAMPİYON

Bu turnuvada 3. kez finalde mücadele eden ay-yıldızlılar, 2023 yılından sonra bu başarısını tekrarladı.

A Milliler, 2018'den bu yana düzenlenen Milletler Ligi'nde bugüne kadar 2 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı.

ŞAMPİYONLUK GÖZYAŞLARI

Karşılaşma boyunca oyuna ağırlığını koyan millilerimiz, hücumdaki etkili oyunu ve dirençli savunmasıyla rakibine geçit vermedi.

Son sayının ardından ise parkede büyük bir sevinç fırtınası koptu.

Şampiyonluğu büyük bir coşkuyla kutlayan Filenin Sultanları, gözyaşlarına hakim olamadı.

"HARİKA BİR İŞ ÇIKARDIK"

Şampiyonluğun ardından A Milli Kadın Voleybol Takımı kaptanı Gizem Örge, gözyaşları içinde açıklamalarda bulundu.

Maçın ardından konuşan Gizem Örge, "Çok zor bir maç oldu! Brezilya'yı da tebrik ediyoruz. Harika bir final maçı oldu. Dizimde büyük bir ağrı ile oynadım ama bu takıma çaba sarf eden herkese teşekkürler. Harika bir iş çıkardık. Çok mutluyum." dedi.

"KALBİ BİZİMLE ATAN HERKESE TEŞEKKÜRLER!"

Açıklamalarına devam eden kaptan, "Sonuna kadar mücadele ettik, bu kupayı bir kez daha evimize götürmek istedik ve başardık. Çok zor maçtı, kalbi bizimle atan herkese teşekkürler. Kupayla eve dönüyoruz." ifadelerini kullandı.