Fransa: Suriye'ye yeniden saldırabiliriz
ensonhaber.com

Dünyanın çeşitli bölgelerindeki iç savaşlarda, milyarlarca dolarlık silah satıp dünya silah pazarını elinde tutanlardan biri de Fransa.

Suriye'de sekiz yıldır süren iç savaştan ekmek yiyen Fransa, terör örgütlerine en çok silah satan ülkelerden biri.

Fransa: Suriye'ye yeniden saldırabiliriz

"TEKRAR SALDIRABİLİRİZ"

Fransa Savunma Bakanı Florence Parly, yaptığı konuşmada, ülkesinin müttefiki ABD'ye olan desteğini yineledi ve gerekli gördükleri taktirde Suriye'ye tekrar saldırabileceklerini vurguladı.

“BİZE GÜVENEBİLİRSİNİZ”

Floronce Parly, konuşmasında,"Daha geniş bir mesajım var, basit bir mesaj: Sadece bugünün savaşları için değil, yarının savaşları için de orada olacağız. Beşar Esad kimyasal silah kullandığında, Fransa ve İngiltere, ABD ile birlikte kimyasal tesislere yönelik düzenlenen hassas operasyonlar için oradaydı. Gerekirse tekrar yapacağız." dedi.

100'DEN FAZLA FÜZE ATMIŞLARDI

ABD, Fransa ve İngiltere, 14 Nisan 2018 tarihinde Suriye yönetiminin Duma'da kimyasal silah kullanımı iddiaları üzerine, ülkedeki çeşitli hedeflere 100'den fazla füze fırlatmıştı.

MACRON’UN ‘AVRUPA ORDUSU’ FİKRİNİ SAVUNDU

Parly ayrıca, Emmanuel Macron tarafından ortaya atılan Avrupa Ordusu fikrini de savunarak, "Özerklik, dostlukta bir çeşitlilik olmalı ve Avrupa özerkliği ABD'nin bağlılığının azalmasına neden olmamalı. Aksine, ABD ve Avrupa, diğerlerinden daha çok ortak noktaya sahiptir, aynı savaşlarda savaşıyoruz." dedi.

Fransa: Suriye'ye yeniden saldırabiliriz

“GERÇEK BİR ORDUYA SAHİP OLANA KADAR KORUYAMAYACAĞIZ”

"Gerçek bir Avrupa Ordusu'na sahip olmaya karar verene kadar Avrupalıları koruyamayacağız." diyen Macron, ABD'nin bölgeden çekilmesinin ana kurbanının Avrupa olacağını söylemişti.

SİLAH TÜCCARI 5 ÜLKE

Dünyanın en büyük silah satıcısı olan 5 ülke; ABD, Rusya, Fransa, Almanya ve Çin, 2013-2017 döneminde dünya genelindeki toplam silah satışının yüzde 74'ünü gerçekleştirdi.