Fransa'da aşırı sıcaklar: Mağazalarda klima yoğunluğu oluştu
Avrupa genelinde etkili olan aşırı sıcaklar nedeniyle zor günler yaşanıyor. Hava sıcaklıklarının rekor seviyeye ulaştığı Fransa'da vatandaşlar klima almak için mağazalara akın etti.
Avrupa, onlarca can kaybı, elektrik kesintileri, okul ve kültürel mekanların kapanmasına neden olan sıcak dalgasıyla mücadele ediyor.
Meteorologlar, aşırı sıcaklıkların hafta sonuna kadar devam edebileceği konusunda uyardı. İngiltere'de Haziran ayı için en yüksek sıcaklık kayıtlara geçerken sıcaklık İngiltere'nin güneyinde 36,1 santigrat dereceye ulaştı.
Paris'te sıcaklıklar Haziran ayı rekoru olan 40,9 santigrat dereceye ulaştı.
FRANSA'DA 50 KİŞİ SICAKLARDAN ÖLDÜ
Fransa'nın yaklaşık 80 yıl önce kayıtların tutulmaya başlanmasından bu yana en sıcak gününden bir sonraki gün olarak kayıtlara geçti.
Güneybatıdaki Pissos kasabasında sıcaklıklar 44,3 santigrat dereceye ulaştı.
Fransız yetkililer, 48 kişinin boğularak 2 çocuğun da bir araçta sıcaklar sonucu toplam 50 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.
MAĞAZALARDA KLİMA YOĞUNLUĞU OLUŞTU
Vatandaşlar aşırıcı sıcaklardan korunmak adına klima almaya başlarken oluşan yoğunluk kameralara yansıdı.
Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde insanların sınırlı klima stokları için birbirleriyle yarıştığı görüldü.

ÜLKENİN YALNIZCA DÖRTTE BİRİNİN EVİNDE KLİMA BULUNUYOR
Ülke genelinde evlerin sadece yüzde 25'inde klima bulunuyor.
Bu oran İspanya ve İtalya'da yüzde 50, ABD ve Japonya'da ise yüzde 90 seviyesinde seyrediyor.
