Fransa'ya giden yangın söndürme uçakları Türkiye'ye döndü

Orman yangınlarını söndürmek için Fransa'ya gönderilen 2 yangın söndürme uçağı, Türkiye'ye dönerek iniş yaptı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, uçakların görevlerini başarıyla tamamladıklarını açıkladı.

Ensonhaber Ensonhaber
Ensonhaber'i Google'da haber kaynağınız olarak ekleyin

Türkiye, geçen hafta orman yangınlarıyla mücadele eden Fransa'ya iki yangın söndürme uçağı gönderdi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Fransa'ya gönderilen iki uçağın görevlerini başarıyla tamamlayarak Türkiye'ye döndüklerini açıkladı.

"İHTİYAÇ DUYAN ÜLKELERİN ORMANLARI İÇİN DE HAVALANIYORUZ"

Yumaklı, NSosyal hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye, güçlü hava filosu, yetişmiş insan kaynağı, gelişmiş operasyon kabiliyeti ve asırlık teşkilat tecrübesiyle orman yangınlarıyla mücadelede dünyanın sayılı ülkeleri arasında.

Bu tecrübe ve kabiliyetlerimizle sadece kendi 'Yeşil Vatan'ımızı değil, ihtiyaç duyan ülkelerin ormanlarını korumak için de havalanıyoruz.

"DÜNYAMIZIN ORTAK GELECEĞİ İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ"

Sınır tanımayan orman yangınlarına karşı, sınır tanımayan bir mücadele yürütüyoruz. Yeşil Vatan'ımızı korumaya, ormanlarımızın ve dünyamızın ortak geleceği için mücadele etmeye devam edeceğiz.

Bu anlamlı görevde ülkemizi başarıyla temsil eden pilotlarımıza ve teknik ekiplerimize yürekten teşekkür ediyorum."