Genelkurmay'dan disko ölümüne açıklama

Genelkurmay'dan disko ölümüne açıklama

Genelkurmay Başkanlığı askeri disiplin ceza ve tutukevinde kaldığı sırada gördüğü kötü muamele sonucu yaşamını yitirdiği iddia edilen Piyade Er Uğur Kantar ile ilgili bir açıklama yaptı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesine konulan açıklamada Kantar'ın KKTC'deki 28'inci Mekanize Piyade Tümen Komutanlığı'ndaki Disiplin Ceza ve Tutukevinde kaldığı sırada gördüğü kötü muamele sonucu olduğu iddia edilen rahatsızlığı nedeniyle 26 Temmuz 2011 tarihinde ambulans uçak ile GATA'ya sevk edildiği bildirildi. Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklaması şöyle devam etti:

İMKANLAR SEFERBER EDİLDİ

"GATA'nın bütün imkanları seferber edilerek yoğun ilgi ve tedaviye rağmen maalesef kurtarılamayarak, 12 Ekim 2011 tarihinde, tedavisinin 79'uncu gününde vefat etmiştir. Vefat eden Erimize Allah'tan rahmet kederli ailesine başsağlığı dileriz. P.Er. Uğur KANTAR'ın GATA'daki tedavisi süresince kendisine refakat eden babası, annesi ve yakınları GATA misafirhanesinde misafir edilmiş, kendilerine her türlü idari destek sağlanmıştır.

İKİ GARDİYAN TUTUKLANDI

Olay hakkında KTBK K.lığı As. Savcılığınca derhal soruşturma başlatılmış ve yapılan soruşturma neticesinde iki gardiyan 27 Temmuz 2011 tarihinde tutuklanmıştır. Adli işlemler devam etmektedir."