Girne'de batan geminin su aldığı anları kaydeden yolcu: Bu teknenin çalıştırılmaması gerekiyor

KKTC'nin Girne kenti açıklarındaki gemi kazasından sağ kurtulan Mustafa Karavapur'un, gemi su almaya başladığı sırada çektiği görüntüler ortaya çıktı. Karavapur'un görüntülerde, "Bu teknenin çalıştırılmaması gerekiyor" diye uyarıda bulunduğu görüldü.

Ensonhaber / DHA
Ensonhaber'i Google'da haber kaynağınız olarak ekleyin

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki (KKTC) Girne Limanı ile Mersin'deki Taşucu Limanı arasında sefer yapan yolcu gemisi, pazar günü öğle saatlerinde Girne'den hareket ettikten kısa bir süre sonra ön kısmından su almaya başladı.

Girne Limanı'na geri dönmeye çalışan gemi, bu sırada alabora oldu.

Kazada 239 kişi sağ kurtarılırken, 9 kişinin cenazesine ulaşıldı. Kayıp 19 kişiyi arama çalışmaları ise devam ediyor.

GEMİNİN SU ALMAYA BAŞLADIĞI ANLAR ORTAYA ÇIKTI

Arama çalışmaları sürerken geminin su almaya başladığı ana dair görüntüler ortaya çıktı.

Tatil için gittiği KKTC’den Hatay’a dönerken Girne açıklarında batan gemide yolculuk yapan Mustafa Karavapur, geminin su almaya başlaması üzerine yaşananları cep telefonuyla kayıt altına aldı.

"BU GEMİ HİÇ DÜZGÜN GİTMİYOR"

Yolculuğun başlarında yaşananları kaydeden Mustafa Karavapur, "Deniz biraz dalgalı ama bu gemi hiç düzgün gitmiyor. İçerisi su almaya başladı." dedi.

Girne'de batan geminin enkazına ulaşıldı

"LİMANDA BU TEKNENİN ÇALIŞTIRILMAMASI GEREKİYOR"

Gemiye yönelik şikayetlerini dile getiren Karavapur, şunları kaydetti:

"Limanda bu teknenin çalıştırılmaması gerekiyor. Aşırı şekilde sarsıntı var. Dalga sesleri silah sesleri gibi geliyor."

Girne'deki gemi kazasında kayıplar aranıyor

KURTARILDI

Konuşmasının ardından geminin üst katına çıkan Karavapur, gemi batınca bir bot tarafından kurtarıldı.

Mustafa Karavapur, KKTC'deki yasal işlemlerinin tamamlanmasının ardından memleketi Hatay'ın Reyhanlı ilçesine döndü.

Girne'de batan gemiye 3 ay önce binen yolcu anlattı: O zaman da su alıyordu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı (DHA)