Girne'de kaybolan Hataylı kardeşler dolandırıcıların hedefi oldu

Girne'de batan gemide kaybolan Hataylı kardeşler Mustafa Demir ve Mahmut Demir'in adını kullanan dolandırıcıların yardım toplamaya çalıştığı öğrenildi. Demir kardeşlerden gelecek umutlu haberi bekleyen acılı aile, vatandaşları bu şahıslara itibar etmemeleri yönünde uyardı.

Ensonhaber / İHA
Ensonhaber'i Google'da haber kaynağınız olarak ekleyin

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Girne kentinden Mersin'e doğru yola çıkan ve açıldıktan bir süre sonra batan gemide yolculuk yapan 33 yaşındaki Mustafa Demir ve 28 yaşındaki Mahmut Demir'in Reyhanlı ilçesi Harran Mahallesi'ndeki baba ocaklarında, umutlu bekleyiş devam ediyor.

Ağabey ve kardeşin acısıyla zor günler geçiren aile, ikinci şoku Demir kardeşlerin isimlerinin dolandırıcılık amacıyla kullanılmasıyla yaşadı.

IBAN PAYLAŞARAK YARDIM İSTEDİLER 

Demir Ailesi, kardeşlerin ailelerinin yardıma muhtaç olduğu söylenerek IBAN numarası paylaşan kimliği belirsiz şahısların yardım topladığını iddia etti.

"ÇOK ŞÜKÜR DEVLETİMİZ YANIMIZDA"

Kayıp kardeşlerin ağabeyi Halil Demir, "Kimsenin parasına ihtiyacımız yok, çok şükür devletimiz yanımızda." diyerek yardım paylaşımlarına itibar edilmemesi konusunda vatandaşları uyardı.

"KARDEŞLERİMİ BÖYLE KÖTÜ ŞEYLERE BULAŞTIRMAYIN"

Kardeşlerinin isimlerini kullanarak dolandırıcılık yapıldığını iddia eden Halil Demir, "Benim kardeşlerim Mahmut ve Mustafa Demir adına IBAN paylaşıyorlar. Durmadan para istiyorlar. Ailemize ulaştıklarını ve yardıma muhtaç olduğumuz söylenerek insanları kandırmaya çalışıyorlar. İnsanların iyi niyetini kötü amaçlı kullanıyorlar, böyle bir şeye gerek yok.

Tüm Türkiye'ye seslenmek istiyorum, lütfen bu dolandırıcılara itibar etmeyin. Kimsenin parasına ihtiyacımız yok, çok şükür devletimiz yanımızda. Akrabalarımız ve köylülerimiz bizim yanımızda. Lütfen böyle dolandırıcılara inanmayın. Daha kardeşlerimizin nerede olduklarını bilmeden insanların iyi niyetlerini kullanarak IBAN paylaşıyorlar.

Kimseye itibar etmeyin ve kimseye para göndermeyin, kardeşlerimi böyle kötü şeylere bulaştırmayın. Yetkililerden bunu yapan şahısların bulunmasını istiyorum." dedi.

"KİMSE BUNLARA İTİBAR ETMESİN"

Kayıp kardeşlerin isimlerinin kullanılarak yardım toplandığını anlatan İbrahim Demir, "Mahmut ve Mustafa Demir adına yardım talep ediliyor. Biz daha cenazemizi almamışız, dolandırıcılar insanlardan para topluyor. Kimse bunlara itibar etmesin." dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)