Görevden uzaklaştırılan savcı hakkında gözaltı talimatı

Hakimler ve Savcılar Kurulu'nca görevden uzaklaştırılan Bozova Cumhuriyet Savcısı Türkşad Kunthan Uçuk hakkında gözaltı talimatı verildi.

Ensonhaber / AA
Görevden uzaklaştırılan savcı hakkında gözaltı talimatı
Ensonhaber'i Google'da haber kaynağınız olarak ekleyin

Bozova Cumhuriyet Savcısı Türkşad Kunthan Uçuk hakkında kamu görevlisine hakaret suçundan Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'nca resen soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında Uçuk hakkında gözaltı talimatı verildi.

Hakimler ve Savcılar Kurulu İkinci Dairesi, Pınarhisar Cumhuriyet Savcılığı görevindeyken Bozova Cumhuriyet Savcılığına atanan Uçuk hakkında yürütülen adli ve idari soruşturma kapsamında tedbir kararı almıştı.

GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILMIŞTI

HSK müfettişlerinin talebi üzerine dosya, 18 Eylül'de gerçekleştirilen olağanüstü toplantıda görüşülmüştü.

Yapılan değerlendirmede Uçuk'un görevine devam etmesinin yürütülen soruşturmanın sağlıklı şekilde ilerlemesine ve yargının güven ve itibarına zarar verebileceği sonucuna varılmıştı.

HSK İkinci Dairesi, bu nedenle Uçuk'un 3 ay süreyle geçici olarak görevden uzaklaştırılmasına oy birliğiyle karar vermişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)