Grup başkanvekilleri Dağlıca'daki terör saldırısını kınadı

Grup başkanvekilleri Dağlıca'daki terör saldırısını kınadı

Genel Kurul, Başkanvekili Sadık Yakut başkanlığında toplandı. TBMM Başkanvekili Sadık Yakut , Dağlıca'daki çatışmaya ilişkin söz isteyen grup başkanvekillerine söz verdi.

VURAL: ŞEHİTLER ÖLMEZ, VATAN BÖLÜNMEZ

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural , bölücü saldırıların yoğunlaştığını belirterek, "Bu hain ve kalleş saldırılar, maalesef Dağlıca'da 8 canımızı aldı. Ateş, Türk milletinin ocağına düşmüştür. 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' demeye devam edeceğiz. Bölücülerin tuzağına milletimizi düşürmeyeceğiz" diye konuştu. Vural, Hükümet'e verilen sınır ötesi operasyon yetkisinin etkinlikle kullanılması gerektiğini, şehitlerin ve Türk milletinin vebalinin, bu yetkiyi kullanmayanların üzerinde olacağını söyledi.

Vural ayrıca, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın, "ülkücü hareket mensuplarını Fatiha suresini bilmediği" yönündeki ifadelerine ilişkin, "Türk İslam davasını bayraklaştıran kadrolarımızı Fatiha konusunda imanını sorgulayan, Müslüman Türk milletinin izan, idrak ve insaf ölçüsüne aykırı anlayışı kınıyorum. Bu mücadele sırasında camiden çıkarken kurşunlanan, okuluna giderken bombalanan, işkenceye maruz bırakılan ülkücü ve milliyetçi düşünceye sahip insanlarımıza bu yakıştırmalar, ancak ve ancak milletimizin milli ve manevi değerlerine karşı bir niyet ve duruşu ifade etmektedir. İman ve inançlarımıza çirkefçe yapılan bu iftiraların şirke hizmet etiği açıktır" dedi.

İNCE: TERÖRÜ DESTEKLEYENLER ENİNDE SONUNDA KAYBEDECEK

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce de Dağlıca'daki çatışmaya ilişkin, "Şu unutulmasın ki bu ülke, sayısız evladını bu vatanın birliği ve bütünlüğünü korumak için kaybetti. Terör ve hain pusularla, yeryüzünde özgürlükler, kardeşlikler inşa edilememiştir, edilemez de. Terörü destekleyenler, terörle kendilerine dava inşa edenler, eninde sonunda kaybedecektir" dedi.

KAPLAN: PKK TÜM SİLAHLI FAALİYETLERİNE DERHAL SON VERMELİ

BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan da çatışma sürecinin 30 yıldır devam ettiğini, yüzyıl savaşlarının bile bu kadar sürmediğini belirterek, "Çatışma sürecini sonlandırma görev sorumluluğu Meclisi'ndir, hepimizindir. İcraat zamanıdır. PKK bundan sonra tüm silahlı faaliyetlerine derhal son vermeli. Hükümet, operasyonel olarak silahı susturacak en acil tedbirleri bu Meclis'te birinci sıra gündeme alarak görüşmelidir" diye konuştu.

AYDIN: TERÖRLE MÜCADELE DEVAM EDECEK

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın , "Türkiye'de ne zaman terörün son bulması için somut adımlar atılmaya başlansa maalesef hain bir olayla karşılaşıyoruz. Terör örgütü ve onu destekleyenler, süreci akamete uğratmak için başka olaylarla karşımıza çıkıyorlar. Terör örgütü ile mücadele en etkin ve kararlı bir şekilde devam edecektir. Terörü lanetliyoruz. Terörün son bulması için gereken her türlü tedbir alınacak Bu manada bütün siyasi unsurlardan da samimi davranmalarını istiyoruz. Bu acı hepimizin acısı" dedi.