10 Kasım resmi tatil mi? 10 Kasım 2020 hangi güne denk geliyor? 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü mesajları...
ensonhaber.com

2020 yılı Atatürk'ün ölümünün 81. yılı olacak ve salı gününe denk gelecek. 10 Kasım 1938'de kaybettiğimiz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıl dönümü nedeniyle bu sene de saat tam 09.05'te sirenlerle hatırlanacak.

10 Kasım tatil mi? sorusu çalışanlar tarafından sorulmaya başlandı. Milyonlarca çalışan ve öğrenci bu sene salı gününe rastlayan 10 Kasım'da resmi tatil olacak mı diye merak ediyor.

10 Kasım resmi tatil mi? 10 Kasım 2020 hangi güne denk geliyor? 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü mesajları...

10 KASIM RESMİ TATİL Mİ?

10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni olarak değerlendirilen gün içerisinde saat 09:05 geçe törenler yapılıyor. 10 Kasım bu yıl salı gününe denk geliyor.

Çalışan vatandaşların ve özellikle öğrencilerin araştırma konusu haline gelen sorunun cevabı olarak ise 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü resmi tatil sayılmamaktadır.

10 KASIM’DA OKULLAR TATİL Mİ?

10 Kasım resmi tatiller içerisinde yer almadığından dolayı tatil değildir. Yani her yıl 10 Kasım’da okullar tatil olmuyor. TRT EBA TV ders programı içerisinde, "10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’ özel yayını münasebetiyle TRT-EBA kanallarında yayınlanacak dersler, yarım saat ötenelerek başlanacaktır." açıklaması yer aldı.

10 KASIM'IN ÖNEMİ

10 Kasım, Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıldönümüdür.

Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasım 1938 günü saat sabah 09:05'te hayata gözlerini yummuştur.

Her yıl 10 Kasım'da Resmi kurumlarda 10 Kasım'da Atatürk'ü anmaya yönelik anma etkinlikleri düzenlenir.

10 Kasım resmi tatil mi? 10 Kasım 2020 hangi güne denk geliyor? 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü mesajları...

10 KASIM MESAJLARI

"Her 10 Kasım'da olduğu gibi bu 10 Kasım'da da Atatürk'e olan bağlılığımızı ve sevgimizi ortak düşünce ve duygularla bir kez daha dile getiriyor, büyük önderimizi özlemle anıyoruz."

"Atatürk, dünyanın çok nadir yetiştirdiği dâhilerdendir. O, bütün bir tarihin seyrini değiştirmiştir."

"Yine bir 10 Kasım ve sen yoksun. Seni çok özledik be Atam. Sensiz geçen yıllarda boşluğun hiç dolmadı."

"10 Kasım 1938'den bugüne seni her zamankinden daha çok özlüyor ve daha iyi anlıyoruz. Ruhun şad olsun."

"Büyük adamlar, kuşaklarının başındadır. Türk Milleti' nin başındaki büyük ve dahi Atatürk, politika ve savaş alanlarında yılmayan büyük ve yurtsever bir insandı."

Her 10 Kasım'da olduğu gibi bu yıl da atamızı özlem ve saygıyla anıyoruz kendisine ve silah arkadaşlarına rahmet diliyorum...

"Adını Türk tarihine altın harflerle yazdıran büyük şahsiyet sen Türk milletinin kalbinde ebedi yaşayacaksın."

"Yalnızca yurtta değil, dünyada da barış diyen Büyük Önder Atatürk, tüm dünyanın takdir ettiği büyük bir devlet adamıdır."

"Türk milletinin eşsiz evladı Atatürk! Sen ebedi istirahatgâhında rahat uyu. "En büyük eserim." dediğin Türkiye Cumhuriyeti bizlere emanettir. Türk Milleti."

"Bu yüce millet bir 10 Kasım'da daha Anıtkabir'e akın akın gidiyor. Yıllardır unutulmadın unutulmayacaksın rahat uyu paşam emanetlerin bizimle güvendedir."