15 Temmuz şehidinin dedesi: Oğlu bize yadigar kaldı
DHA

İstanbul’da, 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında, Boğaz Köprüsü'nde darbecilere karşı direnen Ferdi Yurduseven, ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı karşılamak üzere motosikletiyle Atatürk Havalimanı'na doğru yola çıktı.

Bu sırada kamyona çarpan Yurduseven, şehit oldu.

AİLESİ DUALARLA ANDI

Yurduseven, darbe girişiminin 4'ncü yıl dönümünde, memleketi Samsun’daki mezarı başında ailesi tarafından anıldı.

Yurduseven’in dedesi, babaannesi ve 3 halası, dua etti.

"OĞLU BİZE YADİGAR KALDI"

Dede Dursun Ali Yurduseven, 4 yıldır torununun acısını yaşadıklarını belirterek, "Ölüm bizim için, vatan için torunum şehit oldu. Cumhurbaşkanımın çağrısı üzerine 4 torunum da sokağa çıkıyor o gece. Ferdi ise şehit oluyor. Ferdi bir arkadaşıyla motosikletle Boğaz Köprüsü’ne gidiyor ardından havalimanına giderken arkadaşıyla birlikte şehit oluyor. Torunum şehit olduğunda 2 yaşında Alperen isimli çocuğu vardı. Şimdi o bize torunumdan geri yadigar kaldı. Evden giderken ailesine, ‘Vatanı kurtarmaya gidiyorum’ demiş. Gitti ve şehit haberi geldi." dedi.

15 Temmuz şehidinin dedesi: Oğlu bize yadigar kaldı

"VATAN SAĞ OLSUN"

Babaanne Saniye Yurduseven ise "Çok acı bir olay. Çok büyük acı. Allah’tan gelene hiçbir şey diyemeyiz, torunumuz şehit oldu. Vatan sağ olsun." diye konuştu.

15 Temmuz şehidinin dedesi: Oğlu bize yadigar kaldı

"ŞEHİT OLMAK İSTİYORDU"

Hala Serpil Kaya da yeğeninin her zaman şehit olmak istediğini söyleyerek, "Vatani görevini yapmak için askere gittiğinde şehit olmak istiyordu. Hep bunu söylerdi, 15 Temmuz gecesi şehit oldu. 15 Temmuz gecesi gitmek istiyor, annesi aracın önünde duruyor gitmemesi için. O da motosikletini alıp arkadaşıyla birlikte gidiyor. 'Liderimiz bizi sokağa çağırdı, biz burada evde oturamayız. Vatan, millet için gidiyoruz. Belki şehit oluruz, belki geliriz, belki geri gelemeyiz’ demiş. Önce köprüye gidiyor sonra havalimanına giderken şehit oluyor." dedi.

15 Temmuz şehidinin dedesi: Oğlu bize yadigar kaldı

15 Temmuz şehidinin dedesi: Oğlu bize yadigar kaldı

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)