17 günlük tam kapanma başladı
AA & Ensonhaber

Türkiye genelinde artan koronavirüs vakalarının önüne geçmek için Ramazan Bayramı'nı kapsayacak şekilde 17 gün boyunca tam kapanma uygulanıyor.

ZORUNLU HALLER DIŞINDA SOKAĞA ÇIKILMAYACAK

Bu kapsamda, sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Saat 19.00'da başlayan tam kapanmada, 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05.00’e kadar vatandaşların zorunlu haller dışında sokağa çıkmasına izin verilmeyecek.

BAKKAL VE MARKETLER HAFTANIN 6 GÜNÜ AÇIK

Uygulamayla, tüm kurumlarda yüz yüze eğitime ara verilirken, şehirler arası seyahat izne bağlandı. Zincir marketler de haftada 6 gün açık olacak. Pazar günleri kapalı olacak.

Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek.

Vatandaşlar zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve engelliler haricinde araç kullanmamak şartıyla ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebilecek.

Aynı saatler arasında bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi, tatlıcılar ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabilecek.

17 günlük tam kapanma başladı

FIRINLAR AÇIK OLACAK

Tam kapanma döneminde ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri açık olacak.

ŞEHİRLER ARASI SEYAHATLERE ZORUNLU HALLER DIŞINDA İZİN VERİLMEYECEK

Sokağa çıkma kısıtlaması süresince vatandaşların şehirler arası seyahatine zorunlu haller dışında izin verilmeyecek.

17 günlük tam kapanma başladı