2 Mart'ta okullar açılıyor mu? Hangi sınıflar, kaç gün okula gidecek? MEB yüz yüze eğitim açıklaması..
ensonhaber.com

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitim sürecine ilişkin kararları açıkladı.

Okullar ne zaman açılacak, hangi sınıflar kaç gün okulacak gidecek? soruları veli ve öğrencilerin gündeminde yer alırken, kademeli bir şekilde yüz yüze eğitime geçileceği duyuruldu.

Kabine toplantısının ardından belirlenen illerde eğitim bugün itibariyle okullarda başlayacak. Kabine toplantısı ile düşük riskli, orta riskli, yüksek riskli ve çok yüksek riskli iller belirlendi. Buna göre il il açılacak okullar açıklandı.

Peki 2 Mart'ta okullar açılacak mı? Hangi sınıflar okula gidecek? Kaç gün okul olacak?

İşte yüz yüze eğitimin detayları..

2 MART OKULLAR AÇILACAK MI?

Okullara dönüşün vaka sayılarına göre belirlenmesi kararlaştırıldı.

1 Mart'ta gerçekleştirilen Kabine toplantısının ardından Milli Eğitim Bakanlığı açıklama yaptı. Yüz yüze eğitime ve sınavlara, 2 Mart 2021 Salı günü illerin salgın koşullarına göre başlanmasının kararlaştırıldığı açıklandı.

Vaka sayılarına göre gruplara ayrılan illerde haftalık eğitim saatleri de paylaşıldı.

Buna göre alınan eğitim kararları şöyle:

DÜŞÜK VE ORTA RİSKLİ İLLERDE

Okul öncesi eğitim kurumlarında tam zamanlı, İlkokullarda seyreltilmiş sınıflarda haftada iki gün, Ortaokul 5, 6, 7. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada iki gün, Ortaokul 8. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 12-22 saat, Lise hazırlık 9. 10. 11. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada iki  gün, Lise 12. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 16-24 saat olacak şekilde yüz yüze eğitime başlanacaktır.

YÜKSEK VE ÇOK YÜKSEK RİSKLİ İLLERDE

Okul öncesi eğitim kurumlarında tam zamanlı, İlkokullarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada iki gün, 8. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 12-22 saat, 12. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 16-24 saat olarak başlanacaktır. Özel gereksinimli öğrenciler için hizmet veren özel eğitim okul ve sınıfları ülke genelinde tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime başlayacaktır. Tüm okul kademeleri ve sınıf düzeylerinde yüz yüze eğitime 2 Mart Salı gününden itibaren başlanacaktır. Liselerdeki sınavlar 8 Mart Pazartesi gününden itibaren tüm illerimizde salgın tedbirleri çerçevesinde yüz yüze gerçekleştirilecektir. Köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki eğitim kurumlarında mevcut kararlar uygulanmaya devam edecektir. Yüz yüze eğitim kapsamı dışındaki uygulamalarda uzaktan eğitime devam edilecektir. Yüz yüze eğitime katılım veli rızasına bağlı olarak gerçekleştirilecektir.

2 Mart'ta okullar açılıyor mu? Hangi sınıflar, kaç gün okula gidecek? MEB yüz yüze eğitim açıklaması..

MEB YÜZ YÜZE EĞİTİM AÇIKLAMASI

Milli Eğitim Bakanlığı, yüz yüze eğitimin detaylarıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında alınan kararlar doğrultusunda her alanda olduğu gibi eğitim ve öğretimde de il bazlı olarak yerinde karar uygulamasına başlanılmıştır.

2 Mart Salı günü itibariyle tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8 ve 12. sınıflarda ülke genelinde yüz yüze eğitime başlanılacaktır.

Düşük ve orta riskli olarak tanımlanan illerde tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, ortaokullarda ve liselerde yüz yüze eğitim gerçekleştirilecektir.

2 Mart'ta okullar açılıyor mu? Hangi sınıflar, kaç gün okula gidecek? MEB yüz yüze eğitim açıklaması..

HANGİ SINIFLAR, KAÇ GÜN OKULA GİDECEK?

Okullarda tüm sınıfların aynı anda açılmasının mümkün olmayacağına değinen Selçuk, salgını kontrol altında tutmak ve öğrencilerin okula sağlıklı bir şekilde dönmesini sağlamak adına, kademeli bir açılış kararı aldıklarını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitim kararı ardından, okulların nasıl açılacağını, hangi sınıfların yüz yüze eğitim alacağını sosyal medyadan duyurdu.

Buna göre; düşük ve orta riskli illerde okul öncesi eğitim kurumları ve özel eğitim okulları tam zamanlı yüz yüze eğitim verecek. Birleştirilmiş sınıflı okullar ve köy vb. seyrek nüfuslu yerlerdeki okullar yüz yüze eğitime tam zamanlı devam edecek.

İlkokullar 2 gün okullarda seyreltilmiş sınıflarda yüz yüze, 3 gün uzaktan eğitim alacak.

Ortaokul 5, 6, 7. sınıflar 2 gün okulda seyreltilmiş sınıflarda yüz yüze, 3 gün uzaktan eğitim alacak. Ortaokul 8. sınıflar haftada 12 ila 22 saat seyreltilmiş yüz yüze eğitim yapılacak.

Hazırlık 9, 10, 11. sınıflarda haftada 2 gün seyreltilmiş sınıflarda eğitim. 12. sınıflar haftada 16 - 24 saat olacak şekilde planlanan seyreltilmiş sınıflarda yüz yüze eğitim yapılacak.

Destekleme ve yetiştirme kursları yüz yüze eğitime devam edecek. Sınavlar seyreltilmiş sınıflarda yapılacak.

2 Mart'ta okullar açılıyor mu? Hangi sınıflar, kaç gün okula gidecek? MEB yüz yüze eğitim açıklaması..