2023 emekli bayram ikramiyesi ne kadar, kaç TL? Bayram ikramiyeler ne zaman yatacak?

Yeni yılın gelmesinin ardından açıklanan emekli ve memur maaşı zamlarının ardından bayram ikramiyeleri gündeme geldi. Geçtiğimiz yıl Kurban Bayramı’nda ödenen 1100 TL ikramiyenin ardından, yeni yılda zam gelip gelmediği merak konusu oldu.

Her yıl, yılda iki kez olmak üzere Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı’nda emekli vatandaşlara ikramiye yatırılıyor. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine verilen ikramiye tutarı milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor. Peki 2023 yılında emekli bayram ikramiyeleri ne kadar oldu?

2023 emekli bayram ikramiyeleri ne kadar oldu?

2022 yılında yılda iki kez emekliye 1100 TL bayram ikramiyesi verildi. 2023 yılı emekli bayram ikramiyesi zammı henüz belli olmadı. Konu ile ilgili açıklama yapıldığında haberimizde yer alacaktır.

Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?

Emeklilere verilen bayram ikramiyeleri Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinden hesaplara geçiyor. 2023 yılında da bayramdan bir hafta önce yatırılması bekleniyor.

2023 Ramazan Bayramı'nın 1. günü 21 Nisan tarihine denk geliyor.

Bayram ikramiyesi zam tahminleri

Sosyal medyada yer alan iddialara göre, yüzde 30 zammın uygulanması durumunda, emekli ikramiyesi 1.100 TL'den 1.430 TL'ye yükselecek. Yıl içindeki toplam ikramiye ödemesi ise 2.860 TL'ye çıkacak.

Kimler bayram ikramiyesi alabilir?

Bayram ikramiyeleri, SGK'dan yaşlılık, vazife malullüğü, malullük, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri alanlara ödenecek. Ayrıca SGK'dan aylık alan; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine verilecek.