3 büyük ilde kontrollü normalleşme tedbirleri
AA

Koronavirüs önlemleri kapsamında normalleşme adımları çerçevesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından illere göre kısıtlamaların nasıl esnetileceği ile ilgili açıklamalarda bulundu.

En çok merak edilen iller ise nüfusun büyük bir bölümünün yaşadığı 3 il olan İstanbul, İzmir ve başkent Ankara oldu.

İSTANBUL VE İZMİR 'TURUNCU', ANKARA 'SARI' KATEGORİDE

İllerin koronavirsü değerlendirme kriterlerine göre düşük riskli (mavi), orta riskli (sarı), yüksek riskli (turuncu) ve çok yüksek riskli (kırmızı) olarak gruplandırıldığı haritada, İstanbul ve İzmir yüksek riskli (turuncu), Ankara orta riskli (sarı) kategoride yer aldı.

3 büyük ilde kontrollü normalleşme tedbirleri

İSTANBUL VE İZMİR'DE HAFTA SONU KISITLAMASI PAZAR GÜNÜ DEVAM EDECEK

Koronavirüsle mücadelede "Kontrollü Normalleşme" döneminde atılacak yeni adımlara göre, yüksek riskli kategoride yer alan İstanbul ve İzmir'de hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, bir süre daha pazar günü devam edecek.

3 büyük ilde kontrollü normalleşme tedbirleri

ANKARA'DA YALNIZCA 21.00 İLE 05.00 ARASI UYGULANACAK

Orta riskli kategorideki Ankara'da ise hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması tamamen kalkacak. Türkiye genelinde sürdürülen 21.00 ile 05.00 saatleri arasındaki sokağa çıkma sınırlaması ise devam edecek.

Türkiye genelindeki tüm okul öncesi eğitim kurumları, ilkokullar ile 8. ve 12. sınıflar eğitim öğretime açılacak. Buna ilave olarak orta riskli kategoride yer alan Ankara'da ortaokullar ve liseler dahil diğer kademelerde de eğitim-öğretime başlanacak.

İstanbul ve İzmir'de ise genel uygulamanın dışında sadece liselerdeki sınavlar yüz yüze yapılacak.

3 büyük ilde kontrollü normalleşme tedbirleri

RESTORAN VE KAFELER ÜÇ BÜYÜK ŞEHİRDE DE AÇILIYOR

Restoran, lokanta, kafeterya, tatlıcı, pastane, kıraathane, çay bahçesi gibi yerler, çok yüksek riskli iller dışında, Türkiye genelinde faaliyetlerini 07.00 ile 19.00 saatleri arasında yüzde 50 kapasite ile sürdürebilecek.

Bu çerçevede Ankara, İstanbul ve İzmir'de bu işletmelerin tamamı belirlenen kurallar doğrultusunda faaliyetlerine başlayacak.

Halı saha, yüzme havuzu ve benzeri tesisler ise Ankara'da 09.00 ile 19.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek.

3 büyük ilde kontrollü normalleşme tedbirleri

ANKARA'DA 65 YAŞ ÜSTÜ VE 20 YAŞ ALTI VATANDAŞLARA KISITLAMA YOK

65 yaş üstü ve 20 yaş altı grubundaki vatandaşlar için Ankara'da sokağa çıkma sınırlaması kaldırılırken, İstanbul ve İzmir'de bu yaş grubundaki vatandaşlar için sokağa çıkma süresi artırılacak.

DÜĞÜNLER ANKARA'DA 100 İSTANBUL'DA 50 KİŞİYİ GEÇMEYECEK

Nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler ise Ankara'da 100 kişi, İstanbul ve İzmir'de 50 kişiyi geçmemek ve 1 saati aşmamak kaydıyla yapılabilecek.

GENEL KURULLAR 300 KİŞİYİ GEÇMEYECEK ŞEKİLDE YAPILACAK

Sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, kooperatifler ve benzeri kuruluşların genel kurulları da üç büyükşehrin tamamında katılımı 300 kişiyi geçmeyecek şekilde yapılabilecek.

3 büyük ilde kontrollü normalleşme tedbirleri

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)