11 ilde yüz yüze eğitime kar engeli
İHA

Kar yağışı tüm yurdu etkisi altına aldı.

Yurdun büyük bölümünde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle eğitim ve çalışma hayatı olumsuz etkilendi.

Koronavirüs önlemleri kapsamında uzun süre sonra dün yüz yüze eğitim için okullarına gitmeyi bekleyen öğrenciler bu kez de kar engeline takıldı.

Yurdun çeşitli bölgelerinde birçok il ve ilçede kar nedeniyle yüz yüze eğitime ara verildi.

İşte kar nedeniyle eğitime ara verilen il ve ilçeler...

KONYA'DA 15 İLÇE

Konya'da gece saatlerinde başlayan ve etkili olan kar yağışı sebebiyle çok sayıda ilçede yüz yüze eğitime 1 gün ara verildi.

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Twitter hesabından eğitime ara verilen ilçelerle ilgili paylaşımda bulundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Büyük, "Seydişehir, Bozkır, Yunak, Doğanhisar, Sarayönü, Çeltik, Karapınar, Emirgazi, Ahırlı, Taşkent, Hadim, Derbent, Akşehir, Kadınhanı ve Yalıhüyük ilçelerimizde yoğun kar yağışı nedeniyle 16.02.2021 Salı günü yüz yüze eğitime ilçe hıfzıssıhha kurulları tarafından ara verilmiş olup, uzaktan eğitim yoluyla eğitime devam edilecektir." dedi.

İSTANBUL

İstanbul'da, 17 Şubat Çarşamba gününe kadar yüz yüze eğitime tüm eğitim kurumlarında ara verildi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, konuya ilişkin bir açıkama yayınladı.

Yerlikaya yaptığı açıklamada, “Son aldığımız Meteoroloji verilerine göre; hemşehrilerimizin ve öğrencilerimizin olumsuz hava koşulları sebebiyle mağduriyet yaşamaması için; resmî-özel tüm okullar, halk eğitim merkezleri, olgunlaşma enstitüleri, özel öğretim kursları, motorlu taşıt sürücü kursları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerimiz, resmî okullardaki destekleme ve yetiştirme kurslarımız ile özel okullardaki takviye kurslarımız da dahil olmak üzere bütün eğitim kurumlarında ‘yüz yüze eğitim’ faaliyetlerine 17.02.2021 Çarşamba gününe kadar ara verilmiştir.” ifadelerini kullandı.

11 ilde yüz yüze eğitime kar engeli

YOZGAT

Yozgat'ta kar yağışı nedeniyle yüz yüze eğitime 1 gün ara verildi.

Yozgat Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada "Yoğun kar yağışı nedeniyle ilimiz genelinde tüm okul ve kurslarda 16 Şubat Salı günü eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir. Eğitim-öğretim uzaktan eğitim olarak yapılacaktır.” denildi.

Açıklamada ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli ve hamile personelin 1 gün idari izinli sayılacağı belirtildi.

ÇORUM

Çorum'da yoğun kar yağışı nedeniyle köy okullarında yüz yüze eğitime ara verildi.

Çorum Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, “Dodurga, Osmancık, İskilip, Boğazkale, Oğuzlar, Ortaköy, Sungurlu, Mecitözü ve Laçin ilçelerimizin yüzyüze eğitime başlayan okullarında iki gün (16-17 Şubat 2021), Uğurludağ ilçemizin yüz yüze eğitime başlayan okullarında bir gün (16 Şubat 2021) süre ile, il merkezimizde ise 15 Şubatta açılan ve taşımalı eğitim yapan taşıma merkezi okullarımızın taşıma servisleri ile gelen öğrencileri için 16 ve 17 Şubat tarihlerinde iki gün süre ile yüz yüze eğitime ara verilmiştir. Belirlenen sürelerde eğitim faaliyetleri uzaktan eğitim araçlarıyla devam edecektir.” ifadelerine yer verdi.

KIRIKKLE

Kırıkkale'de olumsuz hava koşulları nedeniyle yüz yüze eğitime 1 gün ara verildi.Kırıkkale Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereğince ilimiz genelinde mevcut açık olan tüm köy okulu ve anaokullarımızda yüz yüze eğitime 1 (bir) gün ara verilmiş olup, eğitim 16.02.2021 Salı günü uzaktan eğitim yolu ile yapılacaktır." denildi.

GİRESUN

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarıya göre 15 Şubat Pazartesi günü saat 23.30 civarında Giresun genelinde kar yağışı bekleniyor.

Giresun Valiliği, bu nedenle eğitime 1 gün ara verildiğini açıkladı. Valilikten yapılan açıklamada, “İlimiz genelinde İlçe Hıfzıssıhha Kurulları tarafından alınan kararlar gereği, 16 Şubat 2021 Salı günü eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir.” denildi.

11 ilde yüz yüze eğitime kar engeli

ZONGULDAK

Zonguldak İl Hıfzıssıhha Meclisi, Vali Mustafa Tutulmaz başkanlığında toplandı.

Toplantıda yeni kararlar alınarak açıklandı. Alınan karara göre özel ve resmi okullara tüm hamile ve engellilere 16- 17 Şubat tarihleri arasında 2 gün tatil edildi.

Zonguldak Valiliği tarafından yapılan açıklamada “İlimizde yoğun kar yağışının devam edeceği öngörüldüğünden buzlanma, don olayı ve ulaşımda aksamalar gibi risklerden dolayı yüz yüze eğime başlaması kararlaştırılan il geneli Milli Eğitim okulları, resmi ve özel anaokulları, ilkokulların, ortaokulların ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı özel kreş, gündüz bakım evi ve çocuk kulüplerinde yüz yüze eğitime başlama faaliyetlerine 16-17 Şubat tarihlerinde 2 gün süre ile ertelenmesine bu süre zarfından uzaktan eğitime devam edilmesine Rehabilitasyon merkezlerinin yaygın eğitim kurslarının ve tüm özel kursların yüz yüze eğitimlerine 2 gün ara verilmesine bu süre zarfında Zonguldak merkez ve ilçelerinde görevli tüm engelli ve hamle kamu çalışanlarının idari izinli sayılmasına karar verilmiştir.” denildi.

11 ilde yüz yüze eğitime kar engeli

ISPARTA

Isparta'da yoğun kar yağışı nedeniyle il genelindeki tüm okullar 16 Şubat Salı günü tatil edildi.

Isparta Valiliği'nden yapılan açıklamada, “Yoğun kar yağışı nedeniyle ilimiz genelindeki (il merkezi ve ilçeler) tüm okullarda eğitime 16 Şubat 2021 Salı günü bir gün ara verilmiş olup, eğitim uzaktan devam edecektir. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında engelli, hamile ve kronik rahatsızlığı olan personelimiz 16 Şubat 2021 Salı günü bir gün süre ile idari izinli sayılacaktır.” denildi.

BARTIN

Bartın'da olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün süre ile ara verildi.

Bartın Valiliği'nden yapılan açıklamada, “Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan hava tahmin raporuna göre elverişsiz hava koşullarının devam edeceği anlaşıldığından ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklar göz önünde bulundurularak, ilimizde yüz yüze eğitime devam eden okullarımızda ve kurslarımızda (il merkezi ve ilçe merkezlerindeki anaokulları-anasınıfları ile rehabilitasyon merkezleri hariç) eğitim-öğretime 16 Şubat 2021 tarihinde 1 gün süre ile ara verilmesine karar verilmiştir.” denildi.

11 ilde yüz yüze eğitime kar engeli

TOKAT

Yurdu etkisi altına alana soğuk ve kar yağışlı hava Tokat'ta da etkili oldu.

Sabah saatlerinde evlerinden çıkan vatandaşlar beyaz örtü ile karşılaştı.

Kent merkezine uzun bir aradan sonra kar yağması vatandaşları sevindirdi.

Tokat- Sivas kara yolunda ağır tonajlı araçların geçişine izin verilmedi.İl genelinde devam eden kar yağışı nedeni ile kent merkezine bağlı köyler ile Niksar ilçesinde taşımalı eğitime bir gün ara verildi.

Almus, Sulusaray, Başçiftlik, Reşadiye, Turhal, Yeşilyurt, Zile ve Erbaa ilçesine bağlı Gökal Beldesine bağlı köylerde okullar bir gün süre ile tatil edildi.

SAMSUN

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, il genelinde yoğun kar yağışı bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle tüm ilçelerde yüz yüze eğitime bugün ve yarın ara verilmesinin kararlaştırıldığı kaydedildi.

11 ilde yüz yüze eğitime kar engeli

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)