ABD: Madrid'de Biden-Erdoğan görüşmesi olabilir

29-30 Haziran tarihleri arasında yapılacak NATO Liderler Zirvesi'nde bu yıl gündem, Rusya-Ukrayna savaşı ve yeni üyelikler olacak.

Savaşın ardından İsveç ve Finlandiya üyelik başvurusunda bulunmuştu.

Türkiye ise bu iki ülkenin teröre verdikleri destek gerekçesiyle üyeliklerini bloke etti.

"Türkiye'yi ikna etme zirvesi"

Türkiye'nin bu kararlı tutumunun ardından başlayan ikna çabaları devam ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan zirveye katılıyor.

Zirvede beklentilerden biri de Erdoğan-ABD Başkanı Joe Biden görüşmesi.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, G7 Zirvesi'nin yapıldığı Almanya'da ABD'li gazetecilere açıklamalarda bulundu.

"Erdoğan-Biden görüşmesi olabilir"

İspanya'nın başkenti Madrid'de yarın başlayacak NATO Zirvesi'nin en önemli konularından birinin de Finlandiya ve İsveç'in ittifaka katılımı olacağını belirten Sullivan, bu konuda Türkiye'nin dile getirdiği sorunları da ele alacaklarını kaydetti.

Sullivan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Biden arasında olası bir ikili görüşme ihtimali olduğunu belirterek "Şu anda belirlenen bir program yok. Ancak gelecek 24 saat içinde ne olacağını bir görelim, birtakım hareketlilikler var." dedi.

ABD: Madrid'de Biden-Erdoğan görüşmesi olabilir

"Biden, konuyu yakından takip ediyor"

Madrid'deki zirvenin iki liderin birebir teması açısından önemli olduğunu vurgulayan Sullivan, yarın Türk, Finlandiyalı, İsveçli taraflar ile NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg arasında yoğun temaslar olacağını kaydetti.

Sullivan, "Başkan Biden, konuyu çok yakından takip ediyor. Ekibi, Finlandiyalılar, İsveçliler ve Türkler ile yakından çalışıyor ben de her 3 ülkedeki mevkidaşlarımla günlük telefon görüşmeleri yapıyorum. Biz, Madrid'e varana kadar olayların nereye evrileceğini bir görelim." yorumunu yaptı.