ABD Dışişleri Bakanı Blinken: Rusya'nın Ukrayna talebini reddettik
AA

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, düzenlediği basın toplantısında, bugün Rusya'nın güvenlik tekliflerine yazılı yanıt verdiklerini bildirdi.

Yazılı yanıtın detaylarını kamuoyuyla paylaşmayacaklarını belirten Blinken, Rusya ile diplomasinin "iyi niyet" çerçevesinde devam etmesini istediklerini vurguladı.

ORTAK ZEMİN BULARAK ÇALIŞILABİLECEK ALANLARI AÇIKLADI

Blinken, yanıtlarında Rusya ile ortak zemin bularak çalışabilecekleri alanları da açıkladıklarını aktararak, "İlerleme kaydedilme potansiyeli gördüğümüz diğer alanları da belirledik. Buna, Avrupa'daki füzelerle ilgili silah kontrolü de dahil New START anlaşmasına ek bir mutabakat yaparak, bu anlaşmayı tüm nükleer silahları kapsayacak ve şeffaflık ve istikrarı artıracak şekilde genişletebileceğimizi belirttik." dedi.

ABD, UKRAYNA'YA 3 PARÇA HALİNDE ASKERİ YARDIM GÖNDERDİ

Blinken, Rusya'nın "Ukrayna'nın NATO'ya alınmaması" talebini reddettiklerine işaret ederek, şöyle konuştu:

"Aylardır söylediğimizi tekrar ettik. NATO'nun 'açık kapı' politikasını sürdüreceğiz. Bizim duruşumuzda bir değişiklik yok. Açık kapı politikasını tartışmak, ABD'nin tek taraflı yapacağı bir şey değildir. Sanırım bundan daha açık konuşamam, açık kapı politikası sürüyor. Bizim taahhüdümüz bu."

Blinken, Rusya'ya verilen yazılı yanıta ilişkin Kongre üyelerini bilgilendireceğini de sözlerine ekledi.

Blinken son olarak Rusya'ya verilen yazılı yanıta ilişkin Kongre üyelerini bilgilendireceğini de söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken: Rusya'nın Ukrayna talebini reddettik

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)