ABD'nin Suriye'den çekilmesi Mattis'i çıldırttı
ensonhaber.com

Fırat Kalkanı Harekatı, Zeytin Dalı Harekatı ve şimdi de Suriye'nin doğusuna operasyon hazırlığı.

Türkiye, sınırlarını korumak ve yurt dışından yurt içine gelecek terör tehditlerini engellemek için üst üste başarılı operasyonlar icra ediyor.

Son olarak Suriye'nin doğusuna operasyon hazırlanan TSK, bölgedeki YPG'yi temizlemek için adımlar atarken bunlardan rahatsızlık duyanlar da yok değil. O isimlerden biri de ABD Savunma Bakanı James Mattis oldu.

Mattis, ABD Başkanı Trump'ın askeri Suriye'den çekme kararından duyduğu rahatsızlığın etkisi geçmemişken, Hulusi Akar'ın YPG'ye yönelik söylediği sözlerle adeta deliye döndü.

İSTİFA MEKTUBUNU SUNDU

CNN International'in haberine göre; Suriye'den çekilmek istemeyen ABD Savunma Bakanı James Mattis, bakanlık yetkililerinin aktardığına göre Akar'ın açıklamalarını duyunca mosmor oldu. Donald Trump'ı kararından vazgeçiremeyen Mattis, son çare olarak ise istifasını sundu.

HULUSİ AKAR NE DEMİŞTİ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, geçtiğimiz günlerde teröristlerin kazdığı hendeklerle ilgili: "Şu anda Münbiç'te, Fırat'ın doğusunda bazı çukurların, tünellerin kazıldığı söyleniyor. İster çukur ister tünel kazsınlar, isterse yerin dibine girsinler, yeri ve zamanı geldiğinde bunlar kazdıkları çukurlara gömülecekler. Bundan kimsenin şüphesi olmasın." açıklamasını yapmıştı.

Bakan Akar: Yerin dibine de saklansalar gömülecekler haberi
ABD'nin Suriye'den çekilmesi Mattis'i çıldırttı