Kahramanmaraş depremi sonrası mucize kurtuluşlar
AA

Türkiye, Kahramanmaraş'ta yaşanan art arda depremlerle yasa büründü...

Bölge 7,7'lik ve 7,6'lık depremler ile sarsıldı, 10 ilde de büyük hasarlar meydana geldi.

Afet bölgesinde 20 saatten fazla zaman geçmesine rağmen sevindirici haberler gelmeye de devam ediyor.

21 saat sonra enkaz altından sağ çıkarıldı

Kahramanmaraş'ta yaşanan depremden etkilenen illerden olan Adıyaman'da, Atatürk Bulvarı'nda 9 katlı binanın çökmesi sonucu enkaz altında kalanların kurtarılması amacıyla AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık, polis ve jandarma ekiplerinin çalışmaları sürüyor.

Ortam dinlemesinin ardından enkazın altından yaklaşık 21 saat sonra yaralı olarak çıkarılan ve 12 yaşındaki Sefa Yaprak olduğu öğrenilen çocuk, bölgedeki sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı.

22 saat sonra yaralı kurtuldular

Şanlıurfa'da ve Malatya'da da mucize kurtuluşlar yaşandı.

Şanlıurfa'da İpekyol Caddesi'ndeki Osman Ağan Apartmanı'nda Suriye uyruklu Meysem Lokman'a, 22 saat sonra ulaştı.

AA'nın görüntülediği arama kurtarma çalışmasında enkazdan yaralı olarak çıkarılan Lokman, ambulansla Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Malatya kent merkezinde Çavuşoğlu Mahallesi’nde 5 katlı bir apartmanın yıkılan enkazı altında kalan 3 yaşındaki Miran Tekeş ile 26 yaşındaki Abdullah Uraz Sivas itfaiye ekipleri tarafından yapılan çalışmalar neticesinde 22 saat sonra enkaz altından sağ kurtarıldı.

Minik Miran ile Abdullah Uraz sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından tedavi için Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılırken, ekiplerin kent genelindeki arama ve kurtarma çalışmaları ise aralıksız sürüyor.

Deniz, 24. saatte kurtuldu

Osmaniye de yıkımın olduğu yerlerden biriydi.

Metin Tamer Sitesi'nde enkaza dönen yapıda çalışmalarını sürdüren ekipler saat 23.00 sıralarında enkaz altından ses aldı.

AFAD, JAK, UMKE ekiplerinin 5 saatlik çalışmasının ardından Deniz Kaya kurtarıldı. Depremin 24. saatinde kurtarılan Deniz Kaya adeta umut oldu.

Eşi ve kızı yaşamını yitirdi

Enkazdan çıkarılan Deniz Kaya, yapılan müdahalelerin ardından hastaneye kaldırıldı. Ancak aynı enkazda bulunan eşi Burak Kaya ve 1,5 yaşındaki kız çocukları olan Ekin Kaya'nın cansız bedenine ulaşıldı.

Deniz'in kurtuluşu herkesi sevindirirken, ailenin diğer üyelerinden gelen haber üzüntüye neden oldu. Deniz Kaya'nın ardından Ekin'in cansız bedenine ulaşan ekiplerin ağlayarak birbirilerine sarılması dikkatlerden kaçmadı.

Yaşama tutunan adam 26 saat sonra kurtarıldı

Yine Osmaniye'de, Esenevler Mahallesi İstasyon Caddesi'nde yıkılan 40 dairenin bulunduğu 10 katlı Bilge Sitesi enkazında 30 yaşındaki Kubilay isimli vatandaşa, yaklaşık 26 saat sonra ulaştı.

Enkazdan çıkarılan yaralı, hastaneye kaldırıldı.

Ekiplerin çalışmaları hız kesmeden devam ediyor

Depremin olduğu bölgelerde ekiplerin enkaz altında kalan vatandaşların kurtarılmalarına yönelik çalışmaları son sürat devam ediyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden neredeyse 24 saat geçmesine rağmen sağ olarak kurtarılan vatandaşlar yüzleri biraz olsun gülümsetiyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)