Adliyeler kapanıyor mu? Dava ve duruşmalar ertelendi mi? Adliye çalışma saatleri 2020..
ensonhaber.com

Kabine Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir dizi yeni karar ve kısıtlamaları duyurdu.

Sokağa çıkma kısıtlamaları hafta içi ve hafta sonu olmak üzere genişletilirken, sosyal mesafe ve insan kalabalığını önlemek için yeni kararlar alındı.

Vatandaşlar yeni kısıtlamalar hakkında bilgi sahibi olmaya çalışırken adliyeler kapanacak mı sorusu merak konusu oldu.Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı'na bağlı olan adliyeler kapanacak mı, duruşmalar ertelenecek mi? Davalar görülmeyecek mi? soruları gündeme geldi.

ADLİYELERİN ÇALIŞMA SAATLERİ

Adliyeler hafta içi 08:30 – 12:00 ile 13:00 – 17:00 saatleri arasında mesai yaparak hizmet vermektedir.

Bazı işlemler devlet kurumlarına gitmeye gerek kalmadan E Devlet üzerinden halledilebiliyor.

ADLİYE ÖĞLE ARASI TATİLİ SAAT KAÇTA?

Kurum bünyesinde çalışanları ilgilendiren öğle arası tatili 12.00 ile 13.00 arasında yapılıyor. Bu zaman aralığında adliye vezneleri işlem kabul etmiyor.

Adliyeler kapanıyor mu? Dava ve duruşmalar ertelendi mi? Adliye çalışma saatleri 2020..

ADLİYELER KAPANACAK MI? MAHKEMELER ERTELENDİ Mİ?

Koronavirüsün Türkiye'de ilk görüldüğü zamanlarda alınan tedbirlerden etkilenen kurumlardan biri de adliyeler olmuştu.

Koronavirüs salgını nedeniyle ivedi sayılacak diğer iş ve işlemler haricindeki duruşma, müzakere ve keşifler 30 Nisan tarihine kadar ertelenmişti. Ancak normale dönüşle birlikte adliyeler açılarak davalar görülmeye başladı.

Türkiye'de ikinci dalgayla birlikte artan vakalar yeni tedbirlerin alınmasına yol açtı. 30 Kasım'da gerçekleştirilen Kabine Kurulu toplantısından sonra kısıtlamalar ve yasakların kapsamı genişletilirken, adliyeler ile ilgili bir gelişme yaşanmadı.

Davalar duruşmalar ve mahkemelerle ilgili herhangi bir resmi açıklama gelmezken, çoğu davaların SEGBİS uzaktan bağlantılı sistem üzerinden görülmesine devam edileceği öngörülüyor.

Adliyeler kapanıyor mu? Dava ve duruşmalar ertelendi mi? Adliye çalışma saatleri 2020..