Ahmet Şık'ın tutukluluğunun devamı istendi
DHA

Cumhuriyet gazetesi yazar ve yöneticileri dahil 20 sanığın yargılandığı dava, devam ediyor.

SAVCI TUTUKLULUKLARININ DEVAMI İSTEDİ

Cumhuriyet gazetesi davasında duruşma savcısı, avukat Akın Atalay, genel yayın yönetmeni Murat Sabuncu, muhabir Ahmet Şık, muhasebe çalışanı Emre İper ve 'JeansBiri' rumuzlu Twitter kullanıcısı Ahmet Kemal Aydoğdu’nun tutukluluk halinin devamına kararı verilmesini talep etti.

Ahmet Şık'ın tutukluluğunun devamı istendi

DOĞAN SATMIŞ'IN RÖPORTAJI DELİL OLARAK DOSYAYA GİRDİ

Mahkeme Başkanı Abdurahman Orkun Dağ, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı Basın Suçları Bürosu'nca gazetenin eski yazarlarından Doğan Satmış'ın Gazeteciler.com'da yayımlanan röportajının delil olarak dava dosyasına gönderildiğini belirtti. Bunun üzerine söz alan sanık avukatları, Doğan Satmış'ın röportajının delil olarak dosyaya konulmamasını ve daha önce ifadesi için çağrıldığı halde duruşmalara gelmeyen tanık Mehmet Faraç'ın da dinlenmesinden vazgeçilmesi talep ettiler. Öğle arasının ardından kararını açıklayan heyet, Doğan Satmış'ın röportajının delil olarak dosyaya konulmasına karar verdi. Heyet, Mehmet Faraç'ın da tanık olarak dinlenmesinden vazgeçilmemesine de karar verdi.

OSMAN KAVALA İLE YAZIŞMALAR DA DOSYAYA GİRDİ

Daha sonra Mahkeme Başkanı Dağ, celse arasında İstanbul Cumhuriyet Savcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca kendilerine yeni bir belge gönderildiğini açıkladı. Başkan Dağ, belgelerde bir soruşturma kapsamında gözaltında olan işadamı Osman Kavala ile tutuksuz sanıklarından Aydın Engin ve halen yurtdışında olan sanık Can Dündar arasındaki WhatsApp yazışmalarının olduğunu belirtti.

Başkan Dağ, söz konusu yazışmaları okudu. Sanık Aydın Engin'in, Osman Kavala'ya gönderdiği mesajın; gazetenin mali durumunun kötü olduğu, bu nedenle Avrupa Birliği fonlarından destek istemek için ne yapılması gerektiği, Brüksel'de kimlerle görüşülmesi konusunda danışmak istediği yönünde olduğu belirtildi. Can Dündar'ın ise Osman Kavala ile görüşmek istediği yönünde yazışma yaptığı belirtildi.

AHMET ŞIK: SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUYORSUNUZ

Söz alan tutuklu sanık Ahmet Şık ise, "Ben iki celsede de suç duyurusunda bulunduğumu söyledim ama siz karar almaktan kaçtınız. İktidara yakın gazetede duruşma savcısının adıyla belge dolaşıyor ama siz suç duyurusunda bulunmuyorsunuz. Bizim manşetlerimizden örgüt arıyorsunuz. Ama örgütün yerini size söyledim. Örgüt bu adliye binasının içinde, hakim savcı kılığında, işbirlikçileri de medya" dedi.

KAÇ GÜNDÜR TUTUKLULAR

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu ve Cumhuriyet Vakfı İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay 1 yıldır, muhabir Ahmet Şık 304 gündür, muhasebe çalışanı Emre İper 207 gündür tutuklu bulunuyor.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)