AK Parti'den 3600 ek gösterge ve asgari ücrette ek zam açıklaması
ensonhaber.com

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, uzun süredir 3600 ek gösterge üzerine çalışmalarını sürdürüyor.

Kamu personelleri arasında adalet sağlamak üzere değerlendirmelerin sürdüğü 3600 ek göstergeyle ilgili görüşmeler de devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, daha önce yaptığı bir konuşmada 2022 yılının sonuna kadar bu meselenin çözüleceğini söylemesinin ardından AK Parti'den de tarih açıklaması geldi.

TEMMUZ AYINA İŞARET ETTİLER

AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, 3600 ek göstergenin temmuz ayında çıkacağını bildirdi. Akbaşoğlu, "3600 ek gösterge temmuz ayına kadar çıkarılacak." dedi.

Akbaşoğlu, aynı zamanda asgari ücrete ikinci zam meselesini de değerlendirerek, bu konunun da temmuz ayında tekrar gündeme geleceğini ifade etti.

AK Parti'den 3600 ek gösterge ve asgari ücrette ek zam açıklaması

"ENFLASYON ARTI YÜZDE 6 İLAVE VE BUNUNLA BERABER REFAH PAYI DA OLACAK"

Akbaşoğlu'nun açıklamalarında, "Asgari ücretle ilgili de inşallah değerlendirmeler yapılarak, yılın ikinci yarısında 1 Temmuz'da memur ve emeklilerimize bir maaş artışı söz konusu olacak. Hem enflasyon artı yüzde 6 ilave ve bununla beraber bir refah payını da içine alacak şekilde bir maaş düzenlemesi yapılacak. Bu bağlamda asgari ücretli kardeşlerimizin de durumu da ele alınarak bu değerlendirmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır." ifadeleri yer aldı.

AK Parti'den 3600 ek gösterge ve asgari ücrette ek zam açıklaması

3600 EK GÖSTERGENİN KAPSAMI

Memur ve emeklileri ilgilendiren 3600 ek gösterge, maaş ve emekli maaşlarının artırımını kapsıyor.

Emekli ikramiyelerinde 30 bin lira gibi bir farkı söz konusu eden 3600 ek göstergeden 4 farklı ana meslek grubunun faydalanması bekleniyor.

Kamu kurum çalışanlarının merakla beklediği ek gösterge ile öğretmen, polis, hemşire, din görevlileri ve yönetici memurlar faydaya erecek.

Mayıs ayında 3'üncü görüşmeleri yapılacak olan 3600 ek göstergede 4 meslek grubunun yanında avukatlar, müdürler, hukukçular, şube müdürleri gibi statüler de yer alıyor.

AK Parti'den 3600 ek gösterge ve asgari ücrette ek zam açıklaması VİDEO