Ali Babacan'dan Ahmet Davutoğlu'na ziyaret
ensonhaber.com

Her fırsatta erken seçim çağrıları yapan muhalefet partilerinde, bu söylemlerle birlikte görüşmeler de hız kazandı.

CHP, İyi Parti, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve DEVA'nın karşılıklı ziyaretlerinin yanında HDP de bu partilerden randevu alarak ziyaretlerine başladı.

GELECEK VE DEVA'NIN İTTİFAK GÖRÜŞMESİ

Bu kapsamda Gelecek Partisi Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı kabul etti.

İki genel başkanın da AK Parti ayrılığının ardından, beraber hareket ettikleri süreçten sonra iki yeni parti kurarak yollarına devam etmeleri dikkat çekmişti.

Aynı partide buluşamayan iki ismin, erken seçim tartışmaları arasında karşılıklı ziyaretlerini devam ettirerek aynı ittifakta yer alma sürecine girdi.

İki lider görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Ali Babacan'dan Ahmet Davutoğlu'na ziyaret

"YAKIN TEMASIN ARTMASI SEVİNDİRİCİ"

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Davutoğlu, "Siyasi atmosferin hareketlenmesi bir zenginliktir. Son dönemde bütün partiler arasında yakın temasın artmış olması sevindirici. Ama maalesef İYİ Parti hala birbirleriyle görüşmek dışında kimseyle görüşmemekte ısrar ediyor, iktidar partileri de... Herkesin birbiriyle konuşması gereken bir süreçten geçiyoruz. Türkiye'de hala kutuplaştırıcı bir dilin hakim olması iktidarın büyük bir ayıbıdır. Diğer partiler arasında son derece artan dinamik bir görüşme trafiği var, memnuniyet duyuyoruz." dedi.

Ali Babacan'dan Ahmet Davutoğlu'na ziyaret

"PROBLEMLER HIZLA BÜYÜYOR"

Babacan da, "Türkiye'de problemler hızla büyüyor. Hukukun üstünlüğü diye bir kavram ilke neredeyse kalmadı. Anayasa'nın bağlayıcı bir metin olarak kabul edilmediği bir ülkede hukukun üstünlüğünden bahsetmek mümkün değil. Şu anda ülkemizin yönetim sistemi sorunu var aynı zamanda yönetenlerin zihniyetiyle ilgili de sorun var. Sistem değişikliğinin yanında zihniyet değişikliği de şart." ifadelerini kullandı.

Ali Babacan'dan Ahmet Davutoğlu'na ziyaret