Ali Erbaş: Çimento olmaya çalışıyoruz
DHA

Diyanet İşleri Başkanlığı'nda '2'nci Roman Çalıştayı' düzenlendi.

Açılış konuşmasını yapan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, birleştirici mesajlar verdi.

Hizmet götürme açısından insanların arasında hiçbir fark gözetmediklerini ifade eden Ali Erbaş, "Sunduğumuz din hizmetinin temelinde, acısıyla neşesiyle mutluluğuyla tecrübe etmiş olduğumuz ortak kültürümüz ve aynı özden yaratıldığımız Anadolu'nun gönül diliyle birlikteliğimizi idame ettirmek yer almaktadır.

YANİ DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI OLARAK...

Yani Diyanet İşleri Başkanlığı olarak çimento olmaya çalışıyoruz, bütün vatandaşlarımız arasında. Biz biliyoruz ki inanç bakımından aynı Allah'a iman ediyoruz, aynı kitaba, aynı peygambere iman ediyoruz." diye konuştu.

Ali Erbaş: Çimento olmaya çalışıyoruz VİDEO

“GENÇLERİ, ÇETELERİN TUZAKLARINA DÜŞÜRMEME DERDİNDEYİZ”

İslam dininde ırkçılık bulunmadığını belirten Ali Erbaş, dil, renk, cinsiyet, ırk ayrımı olmadan herkesin eşit olduğunu vurguladı.

Ayrım gözetmeksizin herkesi yakınlaştırma gayretlerinin olduğunu söyleyen Erbaş, “Bu toplantıda da 'Ayrım yapmadan gençlerimize nasıl sahip çıkabiliriz, ailelerimize nasıl sahip çıkabiliriz' bunu konuşacağız. Onları dağıtmak, gençlerimizi çeşitli kötülüklerin tuzaklarına düşürmek için kurulmuş bazı çeteler var. Onları bu çetelerin tuzaklarına düşürmemek için neler yapmalıyız, bunun derdini taşıyoruz.” dedi.

"ROMANLARIN MUSİKİ YETENEKLERİNİ KUR’AN İLE BULUŞTURMALIYIZ"

Türkiye'de milyonlarca Roman olduğunu belirten Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "Öteden beri yanlış hareketler içine girenler oldu. Roman kardeşlerimizin yoğun yaşadığı mahallelerdeki imamlarımızın faaliyetleri nasıl olmalı, daha nitelikli hizmetleri nasıl yapmalı; onları konuşacağız. 'Duygu dolu gönül insanı' olarak değerlendirdiğimiz kardeşlerimiz musiki noktasında çok özelliklidirler. Allah onlara o kabiliyeti vermiş. Onların içinden daha fazla Kur’an okuyan genç nasıl yetiştiririz, o güzel sesleri Kur’an okumaya nasıl katkı sağlayabilir; bunları konuşalım." diye konuştu.

Ali Erbaş: Çimento olmaya çalışıyoruz

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)