ensonhaber.com

Yerel seçimler için son haftaya girildi.

Seçmende ve adaylarda heyecan dorukta...

Sahada son çalışmalar yapılırken güvenlik güçleri de aylar öncesinden seçim gününe ilişkin çalışmalara başladı.

Bu kapsamda 31 Mart'ta güvenliğin sağlanması ve herhangi bir taşkınlığa geçit verilmemesi adına görevlendirmeler yapıldı.

Bakan Yerlikaya, seçim güvenliği toplantısına katıldı

Konuya ilişkin açıklama, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan geldi.

Bakan Yerlikaya, bugün seçim güvenliği toplantısına katıldı.

Burada önemli açıklamalarda bulunan Ali Yerlikaya, seçim gününe ilişkin sahada bulunacak ekip sayısını açıkladı.

"Toplam 594 bin personelimiz görevlendirildi"

Yerlikaya, yapılacak çalışmalara ilişkin şu bilgilendirmede bulundu.

"Seçim güvenliği kapsamında 324 bin emniyet genel müdürlüğü, 197 bin jandarma genel komutanlığı 2 bin 850 sahil güvenliği komutanlığı ve 53 bin güvenlik korucusu ve 187 bin gönüllü güvenlik korucusu olmak üzere toplam 594 bin personelimiz görevlendirildi.

Ayrıca kolluk birimlerimize ait helikopterlerimizi uçaklarımızı, İHA/İKÜ'larımızı, göreve hazır vaziyette bulunduruyoruz."

"A'dan Z'ye her türlü tedbiri alıyoruz"

MİT Başkanlığı, İller İdaresi Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü temsilcilerinin katılımıyla şubat sonundan itibaren her hafta Seçim Güvenliği Koordinasyon Toplantıları düzenlendiğini dile getiren Yerlikaya, şunları kaydetti:

"Bugüne kadar ülke olarak gerçekleştirdiğimiz tüm genel ve yerel seçimlerden hamdolsun demokrasimizi taçlandırarak çıktık. Geçen yıl, 2 büyük seçimi tecrübe ettik. 14 Mayıs cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleriyle 28 Mayıs'taki cumhurbaşkanlığı seçimleri. Ülke olarak yüzde 90'lara varan rekor bir katılımla halkımızın iradesi bu seçimlerde de sandığa yansıdı. Şimdi önümüzde 31 Mart mahalli seçimleri var. 85 milyon vatandaşımızın her birinin gönül rahatlığıyla sandığa gitmesi ve milli iradenin sandığa yansıtabilmesi için valiliklerimizle, jandarmamızla, polisimizle, tüm kolluk kuvvetlerimizle hukuk devleti sınırları içerisinde A'dan Z'ye her türlü tedbiri alıyoruz, almaya da devam edeceğiz."