Almanya'da yaşayan gurbetçi: Burada geçinemiyoruz
ensonhaber.com

Almanya'da yaşayan bir gurbetçinin çektiği video gündem oldu.

Gurbetçi kız, aldıkları maaşın kira ve faturalara ancak yettiğini söyleyerek Türkiye'den kendisine gelen yorumlara tepki gösterdi.

Almanya'daki yaşam şartlarının sanıldığı gibi olmadığını iddia eden genç kız, "Biz burada geçinemiyoruz." dedi.

"Bir salatalık alalım mı diye düşünüyoruz"

Almanya'da 2 sene çalışarak ev ve araba alınamayacağını da öne süren gurbetçi kız, "Biz bugün bir salatalık alalım mı diye düşünüyoruz." ifadesini kullandı.

"Burada hiçbir şey alamıyoruz"

Türkiye'de insanların her gün serpme kahvaltıya giderek, yeni çıkan ürünleri hemen aldığını da ifade eden gurbetçi kız, "Sonra diyorsunuz ki siz krallar gibi yaşıyorsunuz, ben anlamıyorum yani bizim burada da ekonomik kriz var. Burada da hiçbir şey alamıyoruz artık." şeklinde konuştu.

"Nah ev ile araba alırsın, biz burada geçinemiyoruz"

Gurbetçi kızın çektiği videodaki ifadeleri şu şekilde:

Kiralarımız 1000 euro, üstüne elektrik ve su faturamız geliyor 200-300 euro. Elimizde hiçbir şey kalmıyor deyince bize inanmıyorlar. Biri yazmış ki yorumlara euro zaten 20 oldu. Sen buraya gelsen iki sene çalışsan Almanya’da, Türkiye’den ev ve araba alırsın. Nah ev ile araba alırsın, biz burada geçinemiyoruz. Biz bugün bir salatalık alalım mı diye düşünüyoruz. Yani bu Türkiye’deki insanları anlamıyorum her gün Starbucks’a gidiyorlar, dışarıda yiyorlar. Bir serpme kahvaltı 400 lira olmuş, her gün gidiyorsunuz. Sonra diyorsunuz ki siz krallar gibi yaşıyorsunuz, ben anlamıyorum yani bizim burada da ekonomik kriz var. Burada da hiçbir şey alamıyoruz artık.

"Siz bizden zenginsiniz 8 bin TL alıyorsunuz"

Yazmış ki sizin orada salçanın fiyatı en fazla 3 euro. Ee zaten bizim kiralarımız bin euro, aldığımız para 1700 euro. Bazıları var asgari ücret için çalışıyor 1200 euro. Senin kiran 1000 euroysa, 200 euro elektriğe veriyorsan sana para kalmıyor. Yani Türkiye’deki insanlar siz ne kadar terbiyesizsiniz. Hiçbirinizi anlamış değilim ve anlamayacağım da. Bize laf edip durmayın, getirdiğimiz çikolatalara bile laf ediyorsunuz. Artık size çikolata falan yok, siz bize getirin. Siz bizden daha zenginsiniz. 8 bin TL alıyorsunuz ya.

"Türkiye'de yeni bir şey çıktığı zaman hemen alıyorlar"

Ya sen iki senelik maaşınla gelirsin ev alırsın araba alırsın diyorsunuz, nah alırsınız evi arabayı orada. Bizim artık 2-3 sene burada kalmamız gerekiyor, artık bize de her sene izin yok. Ama işte Türkiye’deki insanlar anlamıyor, bizden daha iyi yaşıyorlar. Daha güzel arabalara biniyorlar, daha güzel telefonlar kullanıyorlar. Ben mesela iPhone 11 kullanıyorum kaç senedir. Türkiye’de yeni bir şey çıktığı zaman hemen alıyorlar. Nasıl oluyor da alıyorsunuz. Sonra gelmişsiniz Almanya’daki Türklere karışıyorsunuz. Ablacığım siz kendinize gelin bence, bizimle kavga edip durmayın.