Anaokulu ve kreşler açık mı? Anaokulu, kreşler ve yuvalar kapatılacak mı?
ensonhaber.com

Koronavirüs vaka artışları nedeniyle 81 il genelinde ara tatiller 31 Aralık 2020 tarihine uzatıldı. Öğrenciler derslerini online olarak almaya devam edecek.

Peki Kreş ve anaokulları kapanacak mı sorusu gündemde yer aldı. Bazı illerde ana okullarının da uzaktan eğitime geçmesi uygun görüldü. İşte Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika açıklamaları...

KREŞLER VE ANAOKULLARI KAPANDI MI?

Geçtiğimiz günlerde okullar tamamen uzaktan eğitim sistemine geçmişti ancak kreşler ve anasınıfları kapsam dışında tutulmuştu. İçişleri Bakanlığı genelgesi ile kreş ev anaokullarının faaliyetleri hakkında açıklama yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında "Ana sınıfı ve benzeri eğitim kurumlarının faaliyetlerine ara verilecektir." açıklamasında bulundu.

UZAKTAN EĞİTİM KARARI

Koronavirüs vakalarının seyri dikkate alınarak il valilikleri anaokulları, kreşler ve uygulama okulları için bir dizi tedbir alıyor. Buna göre, 1 Aralık-4 Ocak arasında resmi ana okulları, ana sınıfları ve uygulama sınıflarında eğitim-öğretimin uzaktan yapılmasına karar verildi.

Anaokulu ve kreşler açık mı? Anaokulu, kreşler ve yuvalar kapatılacak mı?