AA

Resmi tatillerde ziyarete açık olan Anıtkabir, bayram tatilinde Türkiye'nin dört bir yanından her yaştan binlerce kişiyi ağırladı.

Çoğunluğu aileleriyle birlikte gelen ziyaretçiler, çocuklarıyla Anıtkabir önünde hatıra fotoğrafları çektirdi.

Uzun kuyruklar oluşturdular

Anıtkabir'deki Misak-ı Milli Kulesi'nden girilen Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi önünde de ziyaretçiler kuyruk oluşturdu.

Saygı duruşunda bulundular

Atatürk'ün mozolesine getirdikleri çiçekleri bırakan ziyaretçilerden bazıları saygı duruşunda bulundu, bazıları dua etti.

120 bin kişi ziyaret etti

Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasına göre Anıtkabir'i bayramın üç gününde toplam 120 bin kişinin ziyaret ettiği öğrenildi.

"Eşsiz bir insan"

Ziyarete gelen ebeveyn ve çocuklar duygu ve düşüncelerini anlattı.

Kızıyla Anıtkabir’i ziyarete gelen Burcu Açıksarı “Atatürk’e olan vatan borcumuzu ödemek istedik. O bizim için çok büyük bir anlam taşıyor; çocuklarımız için, öğrencilerimiz için. Onu görmek istedik, bayramı onsuz geçirmek istemedik. Ona sevgimizi sunduk. Duygusal anlar yaşadık kızımla. Bizim için eşsiz bir insan” diye konuştu.

10 yaşındaki Eliz Açıksarı da duygularını “Çok mutluyum, Atamı ziyaret ediyorum. Bu ilk gelişim ve çok heyecanlandım. Atatürk benim için bağımsızlığın ve özgürlüğün sembolü tıpkı bayrağımız gibi.” şeklinde dile getirdi.

"O olmasaydı biz burada böyle mutlu olmazdık"

Ailesi ile Anıtkabir’i ziyarete gelen 9 yaşındaki Beren Coşkun da “Ata'mızı ziyaret etmeye geldik. Çok güzel hissediyorum. Anıtkabir’i gezerken biraz hüzünlendik tabi. Atatürk bağımsızlığı, komutanlığı ve askerliği ifade ediyor” dedi.

Torunlarıyla Anıtkabir’e gelen 75 yaşındaki Ahmet Hazinedaroğlu da şu ifadeleri kullandı:

Bayramlaşmak güzel birşey. Atatürk ile bayramlaşsınlar diye çocukları Anıtkabir’e getirdik çünkü onun sayesinde biz bugünleri yaşıyoruz. Onlar da bize bu vatan için mücadele ettiklerini ve nasıl kazandıklarını görsünler diye getirdik” diye konuştu. Ahmet Hazinedaroğlu’nun torunu 11 yaşındaki Duru Zeynep Yücel “Ata'mızı çok seviyorum. Buradaki anılar çok gerçekçi. O olmasaydı biz burada böyle mutlu olamazdık.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)