Ankara'da 'HES kodu' şartları yenilendi
DHA

Vali Vasip Şahin başkanlığında toplanan Ankara Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, koronavirüs ile mücadele kapsamında yeni tedbirler aldı.

Ankara Valiliği, alınan tedbirler kapsamında 'HES kodu' şartlarının yenilendiğini duyurdu.

B1-B2-D1-D2-D4 YETKİ BELGELİ ARAÇLARDA ZORUNLU OLACAK

Valililk tarafından yapılan açıklamaya göre;

Yolcu taşımacılığı faaliyeti gerçekleştirmek üzere Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nca düzenlenen B1, B2, D1, D2 ve D4 yetki belgesi eki taşıt belgesinde kayıtlı olan taşıtlarda, HES kodu sorgulanması zorunluluğu getirildi.

Ayrıca, Sağlık Bakanlığı Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi'nde belirtilen tedbirlere uymak kaydıyla ruhsatlarında belirtilen yolcu kapasitesi oranında yolcu kabul edilebilmesi kararlaştırıldı.

TERMİNAL VE GAR BİNALARINDAKİ YEME-İÇME YERLERİNE İSTİSNA

İl genelinde, terminal ve gar binalarında bulunan lokanta, restoran, kafeterya, pastane yeme-içme yerlerinin, Sağlık Bakanlığı Covid-19 Salgın Yönetimi Çalışma Rehberi'nde yer alan tedbirlere uymak kaydıyla açılış ve kapanış saatleriyle ilgili kısıtlamalardan bağımsız iş yeri açma ve çalışma ruhsatlarında belirtilen çalışma saatlerine uygun şekilde faaliyet gösterebilmelerine karar verildi.

Ankara'da 'HES kodu' şartları yenilendi

HES KODU SORGULAMASI ZORUNLU OLAN YERLER

Girişlerde HES kodu kontrolü zorunluluğu getirilen şehirlerarası toplu taşıma araçları, halı saha, kamu kurum ve kuruluşları, konaklama tesisleri, yeme-içme yerleri ve AVM'lerde HES kodu kontrollerine devam edilecek.

Ayrıca, il genelinde tüm berber, kuaför, güzellik salonu, güzellik merkezi, dernek lokali, nikah salonu, düğün salonu, hamam, sauna, kaplıca, kahvehane, kıraathane, internet kafe, internet salonu, elektronik oyun yerleri, bilardo salonu, lunapark, tematik parklar, tiyatro gibi kültürel aktivite yerleri, kütüphane, spor salonları ve spor merkezleri girişlerinde de HES kodu kontrollerinin yapılması zorunluluğu getirildi.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)