ensonhaber.com

Türkiye, Erzincan'da yaşanan heyelanla sarsıldı.

Madende gerçekleşen heyelan sonucu 9 işçi göçük altında kalırken, bölgedeki çalışmalar ise sürüyor.

Bölgeden ayrılmayan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, sık sık açıklama yapıyor.

Yine kameralar karşısına geçen ve açıklama yapan Bakan Bayraktar şu ifadelere yer verdi;

"Toprağın taşınacağı nokta şu an tahliye ediliyor"

Sahadayız... Hadisenin ne kadar büyük boyutta olduğunu görmüş oluyorsunuz. Hakikaten çok büyük bir kütle var. 3 ayrı noktaya aktığını görüyoruz.

Sağlığa zarar verecek bir şey yok. Toprağın taşınacağı nokta şu an tahliye ediliyor. DSİ suyu farklı alanlara yönlendiriyor.

"Her türlü tedbir alınıyor"

Bu çalışmalar devam ediyor. Çok ciddi anlamda çevreyle ilgili alınması gereken tedbirler vardı. Her türlü tedbiri almış durumdayız. Kontrollerimiz eş zamanlı, eş güdümlü şekilde devam ediyor.

Numuneler temiz

"Suda ve toprakta halk sağlığına zarar verecek bir durum yok. Numuneler temiz çıktı. En kısa zamanda arama kurtarma faaliyetiyle ilgili netice almayı ümit ediyoruz"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise şu ifadelere yer verdi;

"5 milyon metreküplük toprak kaymasıyla kütle vadiye doğru gitti"

Seferberlik ruhuyla gece gündüz çalışıyoruz. Bu maden ocağı 940 hektarlık bir arazi. Liç alanı dediğimiz yerde 35 milyon metreküplük toprak kütlesi var. Toprağın kaydığı zamanda dere alanına 5 milyon metreküplük toprak kaymasıyla kütle vadiye doğru gitti.

Maden ocağında 1,2 milyon metreküplük toprak kayması gerçekleşti. İki tepeden yaptığımız arama kurtarma çalışmalarında çalışanların güven ortamında çalışması için olası kaymayı anlık izliyoruz.

"Araç ve insan kaynağı olarak eksikliğimiz yok"

AFAD 500'ün üzerinde profesyonel ekibimiz var. 2700 insan gücü var. 800 aracımız var. Araç ve insan kaynağı olarak eksikliğimiz yok. Hepimizin tek bir niyeti var, bu işi en kısa zamanda tamamlamak. İlave insan ve araç kaynağımız doğuyorsa en kısa sürede tamamlıyoruz.

"9 canımız bu toprağın altında"

9 canımız bu toprağın altında. Yakınlarının hepsini ziyaret ettik. Sabrı anlayışı için minnettarız. Geçmiş olsun dileklerimi paylaşmak istiyorum. Sabra ihtiyacımız var.