Bakan Mehmet Muş, 2022'de ele geçirilen uyuşturucu miktarını açıkladı

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, İstanbul'da 2,1 ton captagon, Esendere'de 513 kilogram eroin yakalanmasında başarı gösteren gümrük muhafaza memurlarına ödül verilmesi için bakanlıkta düzenlenen törene katıldı.

2022'de yapılan operasyonlara ilişkin konuşan Muş, kaçakçılık ile mücadele çalışmalarının sonuçlarını almaya devam ettiklerini bildirdi.

8 milyar 857 milyon TL değerinde yakalama

Bakan Muş, “2022 yılının ilk 9 ayında toplam 8 milyar 857 milyon TL değerinde yakalama gerçekleştirdik. Uyuşturucu, tütün ve tütün mamulleri, akaryakıt ve elektronik eşya başta olmak üzere bütün eşya türlerinde önemli mücadeleler sonucunda başarılı yakalamalar yaptık. Geçtiğimiz yıl kurduğumuz Tütün Özel Ekibi'nin katkılarıyla, yılın ilk 9 ayında 2 milyon 286 bin paket sigaraya, 62 milyon 149 bin makarona ve 42,7 ton tütüne el koyduk.

Bakan Mehmet Muş, 2022'de ele geçirilen uyuşturucu miktarını açıkladı ViDEO

“27 milyar TL'lik kamu zararının oluşmasını engelledik”

Akaryakıt Özel Ekibimizin yoğun ve titiz çalışmaları sayesinde, kurulduğu günden bu yana 14 milyar TL değerinde kamu zararını ortaya çıkardık ve düzenlenen 39 milyar TL değerinde sahte faturayı tespit ettik. 7318 sayılı kanunun yürürlüğe girdiği 2021 yılının nisan ayından itibaren yürütülen çalışmalar sonucunda 27 milyar TL'lik kamu zararının oluşmasını engelledik.” diye konuştu.

2 farklı operasyonda ele geçirilenler

'Narkokim' ekiplerinin önemli uyuşturucu madde yakalamalarına imza attığını kaydeden Bakan Muş, şu ifadeleri kullandı:

“2022 yılı başından bu yana 12,1 ton uyuşturucu madde; 5,1 ton da uyuşturucu madde yapımında kullanılan ara kimyasal ele geçirdik. Yılın başında Gürbulak Gümrük Kapımızda 2 farklı operasyonda toplam 1 ton 640 kilogram sıvı metamfetamin yakalayarak; bugüne kadar yapılan en büyük miktarlı sıvı metamfetamin yakalamasını gerçekleştirdik.

Bakan Mehmet Muş, 2022'de ele geçirilen uyuşturucu miktarını açıkladı

“En yüksek miktarlı captagonu ele geçirdik”

Bugün burada toplanmamıza vesile olan 2 ton 91 kilogramlık captagon yakalamamızla bugüne kadar kayıtlara geçen en yüksek miktarlı captagonu ele geçirdik. Esendere Gümrük Kapımızdaki son zamanların en yüksek miktarlı 513 kilogram eroin yakalamamız kapsamında, 3 farklı ilde yürüttüğümüz operasyonlarla şüphelileri adli mercilere teslim ettik. Bu önemli yakalamaları, yaptıkları analiz ve titiz takip sayesinde gerçekleştiren personelimizi görev bilinci ile ortaya koydukları mücadele dolayısıyla tebrik ediyorum.”

Bakan Mehmet Muş, 2022'de ele geçirilen uyuşturucu miktarını açıkladı

Bakan Mehmet Muş, 2022'de ele geçirilen uyuşturucu miktarını açıkladı