Bakan Varank, canlı yayında korona tanı kitini tanıttı
ensonhaber.com

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TVNET'te katıldığı canlı yayın programında yaplan çalışmalara ilişkin soruları yanıtladı.

BAKAN VARANK, CANLI YAYINDA KORONA TANI KİTİNİ TANITTI

Bakan Varank yayında, dünya genelinde etkisini gösteren koronavirüsün belirlenmesi amacıyla Türkiye'de geliştirilen yerli tanı kitini tanıttı.

Varank, "Buraya gelmeden önce arkadaşlarıma 'Yeni üretilen testleri de getirin' dedim. Test kitleri Kovid ile mücadelede gündem olan konulardan bir tanesiydi. Yaygın olarak PCR testleri yapılıyor. Bunun yanında antikor testleri de özellikle tarama amaçlı testler de kullanılıyor" ifadelerini kullandı.

Bakan Varank, canlı yayında korona tanı kitini tanıttı VİDEO

"1.5 AY ÖNCE TARTIŞMASI YAPILAN ÜRÜNÜ BİZ ARTIK ÜRETEBİLİYORUZ"

"1.5 ay önce Çin'den geldi-gelmedi tartışmaları yapılan ürünü biz artık üretebiliyoruz" diyen Varank, şu ifadeleri kullandı:

"Pandeminin ilk zamanlarında Çin'den test geldi-gelmedi tartışmaları olmuştu. Ben geçen gün yaptığımız bir konferansta 'Türk Lab' ile iletişime geçmiştim. Kendileri de bu antikor testlerini artık başarıyla ürettiklerini, Sağlık Bakanlığı'ndan da onay alındığından bahsettiler. Bu testi de buraya getirmek istedim. Bu firmamız dünyanın her tarafına test kiti satabilen, Dünya Sağlık Örgütü'nün HIV testlerinin büyük bir kısmının tedarikçisi olan bir firmamız. Güçlü bir firmamız. Bu süreçte hemen çalışmalarına başlayarak, bu testlerden iletmiş oldular. Antikor testini kamuoyu ile paylaşmak istedim. Kandan yapılan bir antikor testi. 1.5 ay önce Çin'den geldi-gelmedi tartışmaları yapılan ürünü biz artık üretebiliyoruz."

Bakan Varank, canlı yayında korona tanı kitini tanıttı

Bakan Varank, canlı yayında korona tanı kitini tanıttı