Başbakan Davutoğlu 81 ilden gelen öğretmenlerle buluştu

DAVUTOĞLU

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle 81 ilden gelen öğretmenlere hitap etii. Öğretmen-öğrenci ilişkisinin önemine değinen Davutoğlu, atama bekleyen öğretmenleri de sevindirdi. "24 Kasım Öğretmenler Günü'ne özel öğretmen adaylarına hediyemiz olsun" diyerek Ocak ayında 15 bin yeni öğretmen atanacağını açıkladı.

ÖLÜMDEN SONRA BİLE SÜREBİLİR

"Öğretmen-öğrenci ilişkisi zihni ve ahlaki varoluşun temeli olmuştur. Sadece bir selam ile bile öğretmen öğrencisine bir görev ifa edebilir. Öğretmen-öğrenci ilişkisi anlık veya dönemsel bir ilişki değildir, hayat boyunca hatta ölümden sonra bile sürebilir.

ÖNEMLİ OLAN KURUM DEĞİLDİ, HOCAYDI

Eskiler kendi hayatlarını yazdıklarında kurum yerine hangi dersi hangi hocadan aldıklarını yazarlardı. Önemli olan kurum değil, hocaydı. Öğrencinin şahsiyetini belirleyen öğretmendir. Kurumun isminin ne kadar duyulduğu değildir.

ÖĞRETMENİNİ SEVEN ÖĞRENCİ O DERSİ ÖĞRENİR

Öğretmenini seven öğrenci, o dersi mutlaka öğrenir. Bazen bir söz çok önemlidir. Mesele uzun dersler vermek değil. Eğitim ahlak ve bilginin birleşimidir. Bir öğretmenin sözünün etkisi hayat boyu sürebilir.

FİLİPİNLER'DE BENİ ÖĞRENCİM KARŞILADI

Hayat ile okul arasındaki ilişkiyi geçişken kılmalıyız. Alıp mahalleyi dolaştırmak bir parkta ders yapmak. Hayatın her safhasına eğitimi yaymak gerekir. Beni yaptığım mesleğe değer kattığını düşündüğüm ilişkinin sadece sınıf ve mekana ait değil bütün dünyaya ait olduğudur. Filipinler'e gittim soru soran bir kişi 20 yıl önceki öğrencimdi. Irak'a gittim beni karşılayan Dohok valisi 'hocam hoşgeldiniz' dedi.

BAZI ŞEYLER YÜZ KARASIYDI

Öğretmenlerin şartlarını iyileştirmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Görevdeki öğretmenlerin neredeyse yarısı son 12 yılda atandı. Meslek liselerimizi iş dünyamızla yeniden yapılandırmaya ihtiyacımız var. İlk defa sosyal bilimler ve spor liseleri kuruldu. 2000'li yılların başlangıcında eğitim adına bazı şeyler yüz karasıydı.

TABLETLERİN KULLANIMINI TAKİP EDİN

Biz tabletleri öğrencilere mekanik bir alet olarak vermedik. Oyunun dışında bilgi erişimini öğrencilere tanıtmak için veriyoruz. Tabletlerin kullanımını lütfen takip edin.

15 BİN YENİ ÖĞRETMEN ATANACAK

Haftasonu kurslarındaki ek ders ücretlerini iki katına çıkardık. Ocak ayında 15 bin yeni öğretmen ataması yapacağız. Daha sonra ihtiyaca göre tabi yeniden değerlendirme yapılacak. "