Baykal İklim'e tazminat davası açtı

Deniz Baykal, Odatv muhabiri İklim Ayfer Kaleli Bayraktar'a 20 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Baykal İklim'e tazminat davası açtı

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, kendisi hakkında taciz iddiasını ortaya atan Odatv muhabiri İklim Ayfer Kaleli Bayraktar'a, "iftira ve hakaretlerde bulunduğu" gerekçesiyle 20 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

DAVALI KULLANILMIŞTIR

Olayın planlı bir senaryonun parçası olduğu belirtilen dava dilekçesinde, "Baykal hedef alınarak CHP içerisinde kavga çıkartılmasından siyasi olarak nemalanacak olanlar bellidir. Davalı bu olayda kullanılmıştır" denildi.

GÖRÜŞMELER BASINA SERVİS EDİLDİ

Dilekçede, Ergenekon savcılarının da "takibi şikayete bağlı" bir suç olan taciz iddialarına ilişkin telefon dinleme kayıtlarını yok etmediği ve iddiaları dosyadan ayırmadığına dikkat çekilerek tüm görüşme ve soruşturma bilgilerinin basına servis edilerek senaryonun piyasaya sürülmesinin tamamlandığı savunuldu.

KİŞİLİK HAKLARI ZEDELENDİ

Baykal'ın avukatı Muzaffer Yılmaz'ın açtığı davanın dilekçesinde, "Bayraktar'ın, çeşitli basın-yayın organlarında verdiği röportaj ve çıkan haberlerle, gerçek dışı, iftira ve hakaretlerde bulunması nedeniyle Baykal'ın kişilik haklarının ağır şekilde ihlal edildiği ve siyasi itibarının zedelenmek istendiği" kaydedildi.