Bekir Pakdemirli, yangınlarla ilgili son durumu paylaştı
AA

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Marmaris Şehit Görkem Hasdemir Beldibi Yangın Ekip Binası’nda basın toplantısı düzenledi.

Milas yangını ile ilgili konuşan Bakan Pakdemirli, yangından bahsederken 'Kanser gibi' tabirini kullandı.

"ŞİMDİLİK BİR TEHDİT BULUNMUYOR"

Bir noktadan çıkan ve devam eden bir yangınla karşı karşıya olunduğunu söyleyen Bakan Pakdemirli, şimdilik önemli bir tehdit bulunmadığını da belirtti.

Bakan Pakdemirli'nin açıklamalarında, şu ifadeler yer aldı:

"Yerleşim yerlerinde bir tehdit yok. Riskleri aşağı indirmek konusunda hızlı bir şekilde çalışıyorlar. Milas yangınına müdahale ediliyor, inşallah bu akşam saatlerinde daha iyi bir neticeye ulaşabiliriz diye bekliyorum. Makilik alanın içten içe yanıyor olması işimizi zorlaştırıyor.

Aynen kanser gibi görünmeyen yerlerden yayılan bir yangınla karşı karşıyayız. Allah'tan alevler çok büyük değil ama tam anlamıyla bu yangını söndürmemiz lazım.

Bekir Pakdemirli, yangınlarla ilgili son durumu paylaştı VİDEO

"MAKİLİK ALAN TEMİZLİĞİNE BAŞLANDI"

Makilik alanın tamamen temizlenmesi konusunda da arkadaşlarımız çalışmaya başladılar.

Köyceğiz'deki yangının alınan tedbirlerle yerleşim yerlerini tehdidini azalttık. Yangına etkin müdahale ediliyor. Bugün gün içinde başlayan ormanlık alan dışında başlayan Gümüşlük yangını devam ediyor.

Havadan ve karadan etkin bir şekilde müdahale devam ediyor.

"YUNANİSTAN'A GÖNDERİLEN UÇAKLAR 1 SAATTE GERİ GELEBİLİR"

Bir endişe doğuyor acaba bizde bir şey var mı diye ama şöyle rahat olun. Yangınlar tek bir ilde yoğunlaştığı için önemli sayıda boşluğumuz var.

Yunanistan'a göndereceğimiz uçakların 1 saatte geri çekebileceğini de söylemek isterim. Uçakların hareket kabiliyeti daha fazla. Çok sayıda yangınlarda görevlendirilmeyen uçağımız olduğu için komşularımıza yardımcı olmamız gerekiyor. Ormanlar dünyanın ormanları...

"KOMŞULARIMIZA YARDIM ETMEMİZ GEREKİR"

Elbette önce kendimizi düşüneceğiniz ama kapasite fazlamız varsa komşularımıza yardım etmemiz gerekir.

Yunanistan'daki yangın çok ciddi boyutta. Komşumuza yardım anlamında 2 uçağın gönderilmesi planlanmaktadır."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)