Bella Hadid'ten alkışlanacak hareket! ABD'li ünlü model depremzedeler için yardım kolileri hazırladı
AA & Ensonhaber

Türkiye, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerle sarsıldı.

Asrın felaketi olarak kayıtlara geçen afet, dünyanın da gündemine oturdu.

11 ilde etkili olmasıyla binlerce can kaybına neden olan depremin ardından dünyanın dört bir tarafından Türkiye için seferberlik ilan edildi.

Çok sayıda ülkeden arama kurtarma ekipleri yola çıkarılırken, yardım malzemeleri de sevk ediliyor.

Felaket bölgesi için yardım malzemelerinin toplandığı yerlerden biri, New York'taki Türkevi oldu.

ABD'li model duyarsız kalmadı

Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği koordinasyonunda toplanan ve Türk Hava Yolları lojistik hizmeti ile ulaştırılacak yardımlara ABD'li ünlü model Bella Hadid de destek verdi.

Türkevi'ne gelerek, Türkiye'deki depremzedeler için yardım kutuları bırakan Hadid, Türkiye'nin New York Başkonsolosu Reyhan Özgür'e dayanışma ve geçmiş olsun mesajlarını iletti.

Özgür de Türk lokumu verdiği Hadid'i Türkiye'ye davet etti.

Gönüllülere destek verdi

Türkiye'nin en sevdiği ülkelerden biri olduğunu belirten Hadid, depremden bu yana Türkevi'nde yoğun yardım çalışmaları yürüten gönüllülerle de fotoğraf çektirdi.

Arkadaşı ve kuaförü Mustafa Yanaz ile kutuları taşıyan Hadid, gönüllülerden Asya Çetin'e sarıldı, teşekkür etti ve gerekli her türlü yardımı sağlamaya hazır olduğunu, tekrar geleceğini söyledi.

"Korkunç ve gerçekten kemiklerimi sarsıyor"

26 yaşındaki model, Türkiye ve Suriye'de etkili olan depremlerin ardından da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

Bütün vücudumda dondurucu bir his var. Etkilenen herkes için çok üzgünüm ve dua ediyorum. Korkunç ve gerçekten kemiklerimi sarsıyor. Yardım etmek için yollar arıyorum.

Yaptığı yardımları paylaştı

Sosyal medya hesabından ziyaretine ilişkin fotoğraf paylaşan ünlü model, "Battaniyeler, bebek bezleri ve uyku tulumları" yazdığı paylaşımına Türkiye ve Suriye bayrağı da ekledi.