Beşiktaş Belediyesi'ne yönelik 'rüşvet' soruşturması: 3 tutuklama
ensonhaber.com

Beşiktaş Belediyesi'ne polis tarafından yapılan rüşvet operasyonu kapsamında 2014 ve 2018 yılları arasında yönetim kadrosunda bulunan kişiler gözaltına alınmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca "Çıkar amaçlı örgüt kurma", "Rüşvet" ve "İrtikap" suçlarından iki yıldır süren soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonla yakalanarak emniyetteki işlemleri tamamlanan aralarında eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın da bulunduğu 17 şüpheli, Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilmişti.

Murat Hazinedar ile birlikte 7 kişi mahkemeye sevk edildi

Savcılık sorgularının ardından Murat Hazinedar, Hüseyin Avni Sipahi, Çetin Kırışgil, Ekrem Eray Arda, Mehmet Uğur Şahin, Bediz Güvenkaya ve Mürvet Günday "İcbar suretiyle irtikap" ve "Rüşvet almak" suçlarından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilmişlerdi.

Şüphelilerden biri emniyetten serbest bırakılırken, biri de savcılık sorgusundan sonra serbest bırakılmıştı.

Beşiktaş Belediyesi'ne yönelik 'rüşvet' soruşturması: 3 tutuklama VİDEO

Beşiktaş Belediyesi'ne yönelik 'rüşvet' soruşturması: 3 tutuklama

Murat Hazinedar ve 2 kişi tutuklandı

Aralarında eski Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın da bulunduğu 3 şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

AA'nın haberine göre; Beşiktaş Belediyesine yönelik "rüşvet ve irtikap" suçlarına ilişkin soruşturma kapsamında hakimliğe sevk edilen 15 şüpheliden, aralarında eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın da bulunduğu 3'ü tutuklandı.

Beşiktaş Belediyesine yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınarak "rüşvet ve irtikap" suçlarından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilen eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, eski Başkan Yardımcısı Hüseyin Avni Sipahi, Danışman Çetin Kırışgil, Demokrat Parti İstanbul İl Başkanı Ekrem Eray Arda, mimar Mehmet Uğur Şahin, mühendis Bediz Güvenkaya ile veri hazırlama ve kontrol işletmeni Mürvet Günay'ın sorguları tamamlandı.

8 şüpheli, serbest bırakıldı

Hakimlik, eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Hüseyin Avni Sipahi ve Çetin Kırışgil'in "rüşvet" ve "irtikap" suçlarından tutuklanmalarına, tutuklanması talep edilen diğer 4 şüphelinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmalarına karar verdi.

Haklarında adli kontrol tedbiri uygulanması talebiyle hakimliğe sevk edilen 8 şüpheli de sorgularının ardından serbest bırakıldı.

Beşiktaş Belediyesi'ne yönelik 'rüşvet' soruşturması: 3 tutuklama

Rüşvet çarkının baş aktörlerinden biri, Hüseyin Avni Sipahi

Hüseyin Avni Sipahi, 1999 yılında ANAP’tan Taşdelen Belde Belediye Başkanı oldu.

2009 yerel seçimlerinde ise Çekmeköy’de CHP’nin belediye başkan adayı olarak girdiği seçimi kaybetti.

Sipahi'nin, 2014 belediye seçimlerinde CHP Genel Merkezi tarafından gönderilen aday listesinde olmadığı, listeye daha sonra eklendiği ve bu şekilde meclis üyesi seçildi ortaya çıktı.

Sipahi, meclis üyesi seçildikten sonra CHP Genel Merkezi'nin isteği üzerine partiden ayrıldı.

Beşiktaş Belediyesi'ne yönelik 'rüşvet' soruşturması: 3 tutuklama

Rüşvet ağı ortaya çıktı

2016 yılında 2 müfettişin belediyede yaptıkları incelemelerde verilmemesi gereken ruhsatların verildiği fark edildi.

Araştırmalar derinleştirildi. Belediyede 'rüşvet' ağı olduğunu fark eden müfettişler, hazırladıkları raporları İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na iletti. Raporların ardından, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Böylelikle, aralarında Beşiktaş eski Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın da bulunduğu 17 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.