Beyoğlu Zürafa Sokak'ta yıkım çalışmalarına başlandı
İHA

İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde bulunan ve en eskisi olarak bilinen Zürafa, Alageyik ve Kadem Sokak’ta 21 yıla yakın süredir kullanılmayan binalar, mülk sahiplerinin de izniyle yıkılarak yeniden inşa olacak.

ZÜFARA SOKAK'TA 4 BİNANIN YIKIMI BUGÜN BAŞLADI

Kültür ve sanat merkezi olarak hizmete açılmak üzere Zürafa Sokak’ta 4 binanın yıkım çalışmaları ise bugün başlandı.

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, yıkım çalışmalarını yerinde inceledi.

"BUGÜN HEP BİRLİKTE YİNE TARİHİ BİR ANA ŞAHİTLİK EDECEĞİZ"

Beyoğlu Belediyesi olarak bu çalışmada, sadece işi yöneten ve kamuoyunu bilgilendiren taraf olacağını belirten Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, "Dönüşümünü uygun gördüğümüz Zürafa Sokak, Alageyik ve Kadem sokakların artık eski fonksiyonlarından arındırılarak birer kültür sanat fonksiyonunda sokaklar haline getirilmesiyle ilgili toplantımızı gerçekleştirmiştik. Bugün hep birlikte yine tarihi bir ana şahitlik edeceğiz. 20 Aralık 2021’de yaptığımız buradaki basın toplantısında, bu sokakların eski fonksiyonlarından arındırılması ve kültür sanat sokağı olması adına ilk adımı attığımızı ifade etmiştim.

Beyoğlu Zürafa Sokak'ta yıkım çalışmalarına başlandı

"FİZİKİ DÖNÜŞÜMÜ 4 BİNAYLA BAŞLATMIŞ OLDUK"

Tabii altını çizdiğimiz bir diğer husus, buradaki tapuda mülkiyet hanesinde malik gözükenlerin hak sahiplikleriyle ilgili süreci birer hukuki süreç birer tapu kaydı ve Türkiye’nin bir hukuk devleti anayasal bir hukuk devleti olduğu doğrultusunda bu işlemlerin yürütüleceğini ifade etmiştim. Aynı gün buradaki dönüşümle ilgili tarihteki örneklerine de bakılarak buranın mimari tarihi dokusu ve burada kiliselerin, okulların inanç merkezlerinin de olması dikkate alınarak geçtiğimiz cuma günü bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda alınan kararlardan bir tanesi de buranın fiziki dönüşümünün başlatılması yönündeydi. Bugün de fiziki dönüşümü dört binayla başlatmış olduk. Farklı maliklere ait olan dört binalar.

Beyoğlu Zürafa Sokak'ta yıkım çalışmalarına başlandı VİDEO

"MALİKLER İNŞAAT FİRMALARIYLA ANLAŞIP BURANIN YIKIMINI GERÇEKLEŞTİRECEKLER"

Burada belediye sadece işi yöneten ve kamuoyunu bilgilendiren tarafta olacak. Kamu düzenini sağlama, imar noktasında buranın takibi elbette ama burada hak sahipleri var. Dönüşümü onlar gerçekleştirecekler. Malikler inşaat firmalarıyla anlaşıp buranın yıkımını gerçekleştirecekler. Eş zamanlı olarak burada kurulun da istişare maiyette fikirleri gerçekleştirilen toplantıda malikler de olduğu için onlar da ileri sürülen fikirleri bu süre içerisinde dikkate alacaklar. Zaman içerisinde bir taraftan buranın yıkımı gerçekleşecek diğer taraftan da buranın ne olabileceği üzerinde hak sahiplerinin zihninde bir fikir oluşmuş olacak." şeklinde konuştu.

Beyoğlu Zürafa Sokak'ta yıkım çalışmalarına başlandı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)