Bolu'daki araç kuyruğu Düzce'ye ulaştı
İHA

Etkisini gösteren ve sabah saatlerinde şiddetini artıran kar yağışı sebebiyle Bolu Dağı geçişleri, birçok kez trafiğe kapatıldı.

Yoğun kar yağışı sonrasında Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) tarafından TEM Otoyolu ile D-100 kara yolunun İstanbul ve Ankara arası çift yönlü olarak kapatıldı.

Geçişlerin durdurulmasıyla, TEM otoyolu Düzce geçişi Kaynaşlı mevkisinde başlayan trafikte çoğu sürücü kontak kapattı. Bolu Tüneli’nden başlayan araç kuyruğu yaklaşık 17 kilometreyi buldu.

Uzun saatler trafikte bekleyen vatandaşların da çoğu çareyi uyumakta buldu.

Bolu'daki araç kuyruğu Düzce'ye ulaştı VİDEO

"3 SAATTİR BURDAYIZ"

İstanbul’dan yola çıkan Murat Görücü, “İstanbul’dan çıktım akşamüstü, buraya kadar geldim ve Bolu Dağı’na yaklaşık 20 kilometrelik bir mesafe kaldı, 3 saattir burada bekliyoruz. Allah yardım etsin zor, aniden bastırdı bu kar ve inşallah açılır da gideriz. En az 3-4 saat daha bekleyecek gibiyiz.” dedi.

"BOLU TÜNELİ'NE 17 KİLOMETRE VAR"

Kamyon şoförü Ömer Memiş, “Ankara-İstanbul arasında taşımacılık işi yapıyorum. Akşam 21.00’den beri bekliyoruz, gece saat 03.00. Yaklaşık 17 kilometre var, bundan sonrası nasıl olacak bilmiyorum ama inşallah sonumuz hayrolur.” diye konuştu.

Trabzon’a gitmek için Sakarya’dan otobüse binerek yola çıkan Murat Gümüş isimli yolcu, “Trabzon’da arkadaşlarımız var, ziyarete gidiyoruz. Akşam 19.00’da bindik otobüse ve 20.30’da buraya girdik, o saatte yollar kapandı. Normal şartlarda 12-13 saatte gitmemiz lazım. 07.00’de bindik gece saat 03.00 oldu. Herhalde 25 saatte gideceğiz.” şeklinde konuştu.

"YOL 8 SAATTİR KAPALI, MAĞDURUZ"

Yolcu Uğur Şahin ise, “Otobüsle Trabzon’a doğru seyahat ediyoruz. Bolu Tüneli’ne ortalama 18 kilometre yolumuz var. Yaklaşık 8 saattir buradayız Kaynaşlıdayız. Yerde 10 santimetre kar kalınlığı var ve 8 saattir bu yol kapalı, biz de mağduruz burada yapacak bir şey yok bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Bolu'daki araç kuyruğu Düzce'ye ulaştı

KONTROLLÜ OLARAK TRAFİĞE AÇILDI

Düzce Valisi Cevdet Atay, kar yağışı ve soğuk havaya bağlı buzlanma sebebiyle kapatılan D-100 kara yolunun Düzce kısmının, yapılan kar temizleme ile tuzlama çalışmalarından sonra kontrollü olarak trafiğe açıldığını sosyal medyadan duyurdu.

Kara yolunda ulaşım tekrardan kontrollü bir şekilde sağlanırken, TEM Otoyolu’ndan D-100 kara yoluna bağlanan araçlar yer yer yoğunluk oluşturdu. Otoyoldan çıkan araçlar, Kaynaşlı istikametinden Bolu Dağı’na doğru ilerlemeye başladı.

Sabaha kadar yapılan çalışmaları takip eden Vali Atay, saat 06.00’da D-100 kara yolu Darıyeri mevkisinde yola çıkan vatandaşları, el sallayarak uğurladı.

Bolu'daki araç kuyruğu Düzce'ye ulaştı

Bolu'daki araç kuyruğu Düzce'ye ulaştı

Bolu'daki araç kuyruğu Düzce'ye ulaştı

Bolu'daki araç kuyruğu Düzce'ye ulaştı

Bolu'daki araç kuyruğu Düzce'ye ulaştı

Bolu'daki araç kuyruğu Düzce'ye ulaştı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)