Bu gece yasaklar bitiyor mu? Gece 12'den sonra sokağa çıkma yasağı var mı?
ensonhaber.com

Koronavirüs önlemleri kapsamında uygulamaya konulan yasakların kademeli olarak gevşetildiği normalleşme sürecinin üçüncü adımı, 1 Temmuz itibarıyla başladı.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan 1 Temmuz normalleşme dönemi genelgesine göre, gece 12'den sonra sokağa çıkma yasağının olup olmayacağı sorgulanıyor.

Vatandaşlar ve işletme sahipleri bu gece yasaklar bitiyor mu? Gece 12'den sonra ksııtlama var mı? sorularına yanıt arıyor.

Peki, 1 Temmuz bu gece yasak var mı? İşte, 1 Temmuz 2021 İçişleri Bakanlığı genelgesi ve detaylar..

1 TEMMUZ BU GECE YASAK VAR MI?

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan son genelgeye göre, kademeli normalleşme sürecinin üçüncü etabına ilişkin alınan kararlar, 1 Temmuz Perşembe sabahı saat 05.00'dan itibaren uygulanmaya başlandı.

Genelge doğrultusunda, bu gece 12'den itibaren sokağa çıkma yasağu uygulanmayacak.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgede şu bilgilere yer verildi:

"21 Haziran 2021 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde ele alınarak; kademeli normalleşme sürecinin üçüncü etabı kapsamında aşağıdaki tedbirlerin 1 Temmuz 2021 Perşembe gününden itibaren hayata geçirilmesi gerektiği değerlendirilmiştir.

01.06.2021 tarih ve 8878 sayılı genelgemizde belirtilen esaslar çerçevesinde halihazırda uygulanmakta olan sokağa çıkma kısıtlamaları (hafta içi ve hafta sonu dahil) 1 Temmuz 2021 Perşembe günü saat 05.00’e kadar sürdürülecektir.

1 Temmuz 2021 Perşembe günü saat 05.00’ten itibaren ise hafta içi hafta sonu ayrımı olmaksızın sokağa çıkma ile buna bağlı olarak uygulanan şehirler arası seyahat kısıtlamaları sona erecek ve belirtilen tarihten itibaren sokağa çıkma ve şehirler arası seyahat kısıtlaması uygulanmayacaktır."

Bu gece yasaklar bitiyor mu? Gece 12'den sonra sokağa çıkma yasağı var mı?